سهم 50 درصدی مالیات بر مجموع درآمد از بودجه فدرال استرالیا خبرنگاران

به گزارش وبمستر وبلاگ، نظام مالیات بر درآمد افراد در استرالیا از الگوی مالیات بر مجموع درآمد پیروی می کند و از میان منابع مختلف درآمدی، مالیات بر مجموع درآمد بزرگ ترین منبع درآمد مالیاتی دولت استرالیا است. این پایه مالیاتی نیمی از درآمدهای بودجه فدرال استرالیا را تشکیل می دهد و بالاترین نرخ نهایی آن به 45 درصد نیز می رسد.

سهم 50 درصدی مالیات بر مجموع درآمد از بودجه فدرال استرالیا خبرنگاران

به گزارش گروه مالی خبرنگاران، درآمد دولت استرالیا در مقایسه با سایر کشور های پیشرفته و همچنین برخی از رقبای منطقه ای، به میزان زیادی به مالیات بر مجموع درآمد افراد و شرکت ها متکی است. این وابستگی با وجود تغییر قابل توجه در اقتصاد این کشور، تقریباً از همان دهه 1950، همچنان باقی مانده است.

تامین درآمد های مالیاتی دولت استرالیا از مالیات بر درآمد افراد و شرکت ها

مالیات بر درآمد مهم ترین شکل مالیات در استرالیا است و توسط دولت فدرال از طریق اداره مالیات استرالیا (ATO) دریافت می شود. از مهم ترین منابع مالیات بر درآمد در استرالیا می توان به مالیات بر مجموع درآمد افراد و مالیات بر درآمد شرکت ها اشاره کرد.

از میان منابع مختلف مالیاتی، مالیات بر مجموع درآمد افراد مهم ترین منبع درآمد دولت استرالیا است. دولت استرالیا از اواسط دهه 1970 به طور مداوم حدود نیمی از مالیات خود را از این پایه مالیاتی اخذ کرده است و این پایه همچنان به عنوان یک منبع درآمد پایدار و قابل پیش بینی مورد توجه دولت استرالیا است. بررسی فرایند نرخ این پایه مالیاتی نشان می دهد که در سال های آینده سهم این پایه مالیاتی بیشتر نیز می شود.

مالیات بر درآمد شرکت ها نیز به عنوان یکی دیگر از منابع مالیاتی دولت استرالیا به شمار می رود که توانسته سهم موثری از درآمد های مالیاتی دولت استرالیا را به خود اختصاص دهد. در حال حاضر نرخ شرکت های بزرگ با نرخ ثابت 30 درصد و شرکت های کوچک با نرخ 26 درصد محاسبه می شوند. در شکل زیر فرایند نسبت های پایه های مالیاتی مختلف در طول زمان آمده است. [1]

قوانین مالیات بر درآمد دولت استرالیا

قوانین مالیاتی استرالیا بسیار متنوع است و میزان پرداختی مالیات به موارد متعددی از جمله مقیم استرالیا بودن، میزان کسب درآمد، تعداد شغل و داشتن شماره پفراینده مالیاتی (TFN) بستگی دارد. دولت استرالیا دارای یک سیستم مالیاتی تصاعدی است، به این معنی که هرچه درآمد شخص بیشتر باشد، مالیات بیشتری نیز پرداخت می کند. در حال حاضر مالیات افراد بر اساس درآمدی محاسبه می شود که آن ها در طول یک سال مالی به دست می آورند. در استرالیا مالیات بر درآمد افراد از الگوی مالیات بر مجموع درآمد پیروی می کند و استرالیایی ها مالیات را به جای خانوار به صورت فردی می پردازند.

مالیات بر درآمد افراد طبق قانون اساسی می تواند توسط دولت های ایالتی اخذ شود، اما دولت های ایالتی از زمان جنگ جهانی دوم مالیات بر درآمد وضع نکرده اند. اتحادیه مشترک ­المنافع استرالیا مجری انحصاری اخذ مالیات بر درآمد افراد از سال 1942 تا به امروز است.

تنوع نرخ ها و طبقات مالیاتی در استرالیا

مالیات در استرالیا برای اشخاص حقیقی به صورت پلکانی افزایش می یابد. جدول زیر، مالیات دریافتی اشخاص حقیقی را طبق درآمد سالانه برای افراد مقیم استرالیا در سال 2019-2020 دسته بندی کرده است. کمترین نرخ 19 درصد و بالاترین نرخ 45 درصد است که فقط از درآمد بالای 180 هزار دلار دریافت می شود. بیشتر استرالیایی ها در طبقه متوسط می نشینند. البته این نرخ ها شامل هزینه مراقبت های پزشکی نیست. [2]

این نکته نیز قابل ذکر است که مبالغ بالا پس از کسر خرج ها و هزینه هایی است که افراد برای کار خود انجام می دهند. به گزارش اداره مالیات استرالیا (ATO) مقدار مالیات پرداختی برای افراد مقیم خارجی نیز به صورت زیر است:

انواع هزینه های قابل قبول مالیاتی دولت استرالیا

در قوانین مالیاتی استرالیا مواردی وجود دارد که اگر افراد، یک سری هزینه هایی در زندگی خود داشته باشند می توانند مالیات کمتری در کشور استرالیا پرداخت کنند. از جمله این معافیت ها، کسورات و اعتبار مالیاتی که در نظام مالیاتی دولت استرالیا اعمال می شود در جدول زیر آورده شده است. [3]

بررسی نظام مالیات بر درآمد استرالیا نشان می دهد که علاوه بر سهم بالای پایه مالیات بر مجموع درآمد در سالیان گذشته، بر میزان نرخ آن نیز در سال های آینده افزوده خواهد شد. این نکته بر اهمیت این پایه مالیاتی در نظام مالیات بر درآمد استرالیا اذعان دارد که توانسته علاوه بر ایجاد درآمد پایدار برای اداره کشور، توزیع درآمدی مناسبی نیز ایجاد کند.

پینوشت:

[1]براساس تحلیل مالیات بر درآمد افراد در پایگاه مجلس استرالیا؛ b2n.ir/m70964

[2]براساس تحلیل آمار های مالیاتی اداره مالیات استرالیا؛ b2n.ir/w12576

[3]خادمی، علی ­اکبر. رضایی دوانی، مجید. حاج محمدی، فرشته. پژوهشنامه مالیات، (1391).

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 29 فروردین 1400 بروزرسانی: 29 فروردین 1400 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 254

به "سهم 50 درصدی مالیات بر مجموع درآمد از بودجه فدرال استرالیا خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سهم 50 درصدی مالیات بر مجموع درآمد از بودجه فدرال استرالیا خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید