موتور تازه تارا هیبریدی ؛ 200 اسب بخار قدرت ترکیبی؟

به گزارش وبمستر وبلاگ، موتور هیبریدی ایران خودرو قرار است ابتدا روی تارا قرار گیرد اما این موتور چه مشخصات فنی دارد؟

موتور تازه تارا هیبریدی ؛ 200 اسب بخار قدرت ترکیبی؟

خبرنگاران - مهدی رجبعلی، مدیرعامل شرکت ایپکو (شرکت تحقیقات موتور ایران خودرو) گفت: موتور هیبریدی ایران خودرو قرار است بر روی خودروی تارا نصب گردد و با بهره گیری از تکنولوژی سیکل اتکینسون و یک الکتروموتور پیشرفته، علاوه بر کاهش مصرف سوخت، تجربه ای متفاوت و بهینه از رانندگی را فراهم کند.

فناوری موتور هیبریدی | گامی به سوی آینده

رجبعلی در خصوص فناوری این موتور شرح داد: ما موتور تیو-فایو پلاس را از سیکل اتو به سیکل اتکینسون منتقل نموده ایم تا به راندمان بالاتری دست یابیم.

وی اضافه نمود: این تغییر فنی باعث افزایش بهره وری موتور در شرایط مختلف رانندگی شده و موجب کاهش مصرف سوخت و آلایندگی های زیست محیطی خواهد شد. ترکیب این موتور با یک الکتروموتور، عملکرد آن را در شرایط رانندگی شهری و جاده ای بهبود بخشیده و باعث شتاب گیری بهتر خودرو خواهد شد.

موتور اتکینسون و مزایای آن

رجبعلی درباره سیکل اتکینسون شرح داد: موتورهای سنتی از سیکل اتو استفاده می نمایند، اما ما تصمیم گرفتیم آن را به سیکل اتکینسون تغییر دهیم.

وی تأکید کرد: نقطه قوت سیکل اتکینسون این است که اتلاف حرارتی و مکانیکی موتور کاهش پیدا می نماید و موتور می تواند در نقاط کاری بهینه تری عمل کند. اما از طرف دیگر، این موتور در سرعت های پایین و هنگام شتاب گیری اولیه کمی ضعیف تر از موتورهای سنتی عمل می نماید.

رجبعلی گفت: برای جبران این کاهش توان، از یک موتور الکتریکی استفاده شده که در زمان های لازم نیروی کمکی را تأمین نموده و باعث افزایش کارایی خودرو می گردد.

مشخصات فنی موتور تارا هیبریدی

رجبعلی درباره مشخصات فنی موتور تارا هیبریدی گفت: این موتور دارای توان خروجی حدود 90 تا 100 اسب بخار است و گشتاور آن به 145 نیوتن متر می رسد.

وی شرح داد: موتور الکتریکی مورد استفاده در این خودرو، توان پیک 110 کیلووات دارد و گشتاور آن به 210 نیوتن متر می رسد.

وی اضافه نمود: در حالت رانندگی عادی شهری، موتور الکتریکی نقش اصلی را ایفا نموده و موتور بنزینی به عنوان پشتیبان عمل می نماید، اما در شرایط احتیاج به شتاب بالا، هر دو موتور به صورت همزمان کار خواهند کرد. در زمانی که فقط موتور الکتریکی کار می نماید موتور بنزینی نقش ژنراتور را دارد.

جایگاه خودروهای گازسوز در مقابل هیبریدی

رجبعلی در خصوص مقایسه خودروهای گازسوز با خودروهای هیبریدی گفت: ما در گذشته پروژه هایی برای خودروهای گازسوز اجرا نموده ایم، اما در شرایط فعلی هیبرید گزینه بهتری است.

وی شرح داد: اگرچه موتورهای گازسوز مصرف سوخت کمتری دارند، اما محدودیت های زیربنایی و هزینه های بالای زیرساختی جایگاه های سوخت گیری باعث می گردد که خودروهای هیبریدی در اولویت توسعه قرار گیرند.

وی اضافه نمود: موتورهای گازسوز توان و راندمان مناسبی دارند، اما لذت رانندگی و شتاب آن ها نسبت به سیستم های هیبریدی پایین تر است.

انواع سیستم های هیبریدی و مزایای مدل انتخابی ایران خودرو

رجبعلی درباره انواع سیستم های هیبریدی گفت: سه نوع سیستم هیبریدی اصلی شامل هیبرید موازی، هیبرید سری و هیبرید پلاگین وجود دارد.

وی شرح داد: در مدل سری، موتور بنزینی تنها وظیفه فراوری برق را دارد و تمام نیروی حرکتی به وسیله موتور الکتریکی تأمین می گردد. در مدل موازی، هر دو موتور به صورت همزمان در تأمین نیروی خودرو نقش دارند.

وی اضافه نمود: مدل پلاگین هیبریدی احتیاج به زیرساخت شارژ دارد که در ایران هنوز توسعه کافی پیدا ننموده است.

رجبعلی تأکید کرد: مدلی که ایران خودرو انتخاب نموده، ترکیبی از سیستم سری و موازی است که در داخل شهر عمدتاً الکتریکی عمل می نماید و در خارج از شهر موتور احتراقی به صورت موازی وارد مدار می گردد.

منبع: بیت ران
انتشار: 6 فروردین 1404 بروزرسانی: 6 فروردین 1404 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 1106

به "موتور تازه تارا هیبریدی ؛ 200 اسب بخار قدرت ترکیبی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موتور تازه تارا هیبریدی ؛ 200 اسب بخار قدرت ترکیبی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید