موج ششم کرونا در راه است؟
به گزارش وبمستر وبلاگ، شمار مبتلایان به کرونا از نخستین روز هفته تا روز چهارشنبه، حدود 55 درصد افزایش یافته است. این آمار نشان می دهد که میزان ابتلا سیر آهسته صعودی خود را آغاز کرده است. در این میان کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کرونا نیز در اطلاعیه ای نسبت به خطر بروز موج ششم کرونا با سویه اومیکرون در هفته های آینده هشدار داده است.
به گزارش خبرنگاران، اولین مورد ابتلا به اومیکرون در ایران، روز یکشنبه 28 آذر تایید شد. اما حالا با گذشت چهار روز این تعداد به 8 مورد ابتلای قطعی رسیده است. البته کمال حیدری، معاون وزیر بهداشت می گوید که هزار و 800 مورد مشکوک به اومیکرون از سراسر کشور برای انجام آزمایش برای شان ارسال شده است.
او به پیش بینی سازمان جهانی بهداشت هم اشاره کرده و گفته که تا دو ماه آینده، اومیکرون سویه غالب کرونا در سراسر جهان خواهد بود.
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، این سویه تا به امروز در بیش از 106 کشور جهان شناسایی شده است.
موج ششم کرونا با اومیکرون کی شروع می شود؟
کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کرونا بر این عقیده است که در اغلب کشور هایی که وجود اومیکرون گزارش شده، نه تنها در طول 2 تا 4 هفته این سویه توانسته جای دلتا را بگیرد، بلکه در همین مدت به سرعت تعداد موارد در این کشور ها را هم افزایش داده است.
طبق تحقیقات این کمیته میزان مبتلایان به اومیکرون در سراسر جهان در طول 2.4 تا 3.5 روز افزایش دو برابر را به ثبت رسانده اند؛ بنابراین باید منتظر افزایش قابل توجه مبتلایان به اومیکرون در روز های آینده باشیم.
اپیدمیولوژیست های این کمیته می گویند که در بیشتر کشور ها بین شناسایی اولین موارد اومیکرون تا رخداد یک افزایش شدید با شیب تند موارد بیماری، کمتر از دو هفته فاصله زمانی بوده است.
با این وجود آن ها پیش بینی می کنند که در یک یا دو هفته اول دی ماه اولین آثار افزایش موارد بیماری در نقاطی از کشور و در آمار کلی کشور مشاهده شود. به فاصله دو هفته از آن هم یعنی هفته سوم و چهارم دی ماه، موج ششم واضح و بزرگی از موارد عفونت کرونا شکل بگیرد.
پیش از این، حمید رضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا هشدار داده بود که در صورت عدم بازگشت محدودیت ها، موج بعدی کرونا با اومیکرون در پایان دی ماه خود را نشان دهد.
برای کنترل موج ششم و اومیکرون چه باید کرد؟
ستاد ملی کرونا در آخرین جلسه اش، استفاده عمومی از ماسک، رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و تزریق دوز سوم کرونا را مهم ترین عوامل برای کنترل موج ششم و سویه اومیکرون بیان کرد. اما در مورد تاثیر اعمال محدودیت ها و احتمال بازگشت آن چیزی نگفت.
اما وزارت بهداشت معتقد است که هر چه سریع تر باید محدودیت ها در جا های حساس همچون مدارس، دانشگاه ها، رستوران ها و وسایل حمل و نقل عمومی تشدید شود. البته معاون وزیر بهداشت در این رابطه گفته که تعطیلی مدارس و دانشگاه ها یک پیشنهاد است و باید ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با آن نظر بدهد.
در این میان کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کرونا نیز پیشنهاداتی در حوره سیاستگذاری حاکمیتی و عمومی طرح کرده است.
آن ها در بخش سیاستگذاری به مواردی همچون تسریع و اهتمام وافر در تکمیل واکسیناسیون جامعه، اطلاع رسانی شفاف و به دور از ایجاد وحشت در مردم برای ایجاد آمادگی، محدودسازی هدفمند و منصفانه فعالیت ها، تعویق امتحانات پایان نیمسال جاری در دانشگاه ها و مدارس، تشدید و تقویت محدودسازی فعالیت افرادی که هنوز اقدام به واکسیناسیون نکرده اند، کاهش ظرفیت وسایل نقلیه عمومی، استفاده بیشتر از امکان محدودسازی هوشمند اشاره کرده اند.
در بخش عمومی نیز این کمیته تاکید دارد که مردم سفر های غیرضروری خودشان را به تعویق بیندازند. دورهمی ها را محدود کنند. در برگزاری گردهمایی ها، جشن هایی مانند جشن تولد و عروسی برای چند هفته به طور جدی بازنگری و درنگ کنند. شرکت در مراسم های عزاداری ایام فاطمیه را در موقعیت فعلی محدود کنند. در نهایت نیز فاصله گذاری اجتماعی را بیشتر رعایت کنند و تا می توانند از ورود به مکان های شلوغ و سرپوشیده پرهیز کنند.
منبع: فرارو