طرز تهیه اسکندر کباب ترکیه با سس مخصوص (تور ترکیه)

به گزارش وبمستر وبلاگ، اسکندر کباب یکی از کباب های مشهور کشور ترکیه است که برای تهیه آن از گوشت فیله یا گوشت چرخ نموده استفاده می نمایند و طعم بسیار لذیذی دارد.

طرز تهیه اسکندر کباب ترکیه با سس مخصوص (تور ترکیه)

بهترین تجربه سفر را با تور ترکیه در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.

کشور ترکیه به داشتن کباب های بسیار متنوع و خوشمزه مشهور است. دونر کباب، آدانا کباب، چوپ شیش، تاووک شیش، بیتی کباب، تپسی کباب و اورفا کباب چند نمونه از انواع کباب های لذیذ این کشور هستند.

اسکندر کباب یکی از مشهورترین کباب های ترکی است که شخصی به نام اسکندر افندی این غذا را در قرن نوزدهم و در زمان امپراطوری عثمانی اختراع کرد.

اسکندر کباب با روش های گوناگونی طبخ می گردد و این غذا را می توان هم با فیله گوشت و هم گوشت چرخ نموده تهیه کرد. در ادامه این مطلب طرز تهیه اسکندر کباب خانگی با روشی ساده همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه اسکندر کباب

گوشت چرخ نموده: 500 گرم

سیر: 2 حبه

پیاز: 1 عدد

ماست: 3 قاشق غذاخوری

آرد سوخاری: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: از هرکدام 1 قاشق چای خوری

بکینگ پودر: نصف قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص

گوجه فرنگی: 2 عدد

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

کره: 1 قاشق غذاخوری

سیر: 1 حبه

روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

آب جوش: نصف لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به گوشت

معمولا وقتی صحبت از گوشت قرمز می گردد، بیش تر از مضرات آن گفته می گردد؛ اما همان طور که می دانید گوشت قرمز حاوی مقدار بالای پروتئین و برترین ماده غذایی برای تقویت ماهیچه ها و استحکام عضلانی بدن است. بعلاوه دارای مقدار قابل توجهی از امگا 3 و منبع غنی آهن است که برای پیشگیری از کم خونی بسیار موثر است. آهن از یک سو به ساخت هموگلوبین موجود در خون یاری می نماید و از سوی دیگر رسیدن اکسیژن به قلب و مغز را سرعت می بخشد. گوشت قرمز منبع بسیار خوبی از ویتامین های گروه B است.

این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری هستند. همان طور که ملاحظه می کنید، گوشت قرمز ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مهم این است که به مقدار مناسب مصرف گردد و مصرف 1 الی 2 بار آن در هفته برای بدن بسیار مفید است. اگر در تهیه گوشت چرخ نموده از گوشت گوسفند استفاده می کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می گردد؛ بنابراین باید مقدار کباب ها را بزرگ تر کنید. توصیه می کنیم برای تهیه کباب از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله و گوسفند بهره ببرید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها توضیح دهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به مقدار کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند.

نکات مربوط به روغن زیتون

روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست.

با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:

1- برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.

طرز تهیه اسکندر کباب

1 ـ برای آغاز کار ابتدا پیاز را پوست و رنده کنید؛ سپس پیاز را کاملا بفشارید تا آب پس بدهد، بعد تفاله پیاز را دور بریزید و آب پیاز را به گوشت چرخ نموده اضافه کنید.

2 ـ در مرحله بعد سیر رنده شده، ماست، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و بکینگ پودر را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید و ورز بدهید.

3 ـ روی میز سلفون پهن کنید و مایه آماده کباب را روی سلفون پخش کنید؛ سپس به یاری سلفون آن را رول کنید و دو طرف سلفون را ببندید. مایه کباب رول شده را به مدت 24 ساعت داخل فریزر بگذارید تا بماند. بعد از گذشت این مدت زمان آن را از فریزر خارج کنید و پانزده دقیقه صبر کنید تا گوشت کمی به دمای محیط برسد؛ سپس سلفون را باز کنید و رول گوشت را روی تخته کار بگذارید و با یک چاقوی تیز به صورت ورقه های نازک برش بزنید.

4 ـ در مرحله آخر یک ماهی تابه را روی اجاق گاز بگذارید و کمی روغن داخل آن بریزید و صبر کنید تا روغن داغ گردد؛ سپس برش های گوشت را داخل روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن درب ماهی تابه را بگذارید تا گوشت مغزپخت گردد؛ ولی توجه داشته باشید که گوشت را بیش از حد سرخ نکنید؛ وگرنه خشک می گردد.

طرز تهیه سس مخصوص اسکندر کباب

برای تهیه سس مخصوص ابتدا گوجه فرنگی ها را خرد کنید و داخل ماهی تابه بریزید؛ سپس رب گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر رنده شده، نمک و فلفل سیاه و آب جوش را به ماهی تابه اضافه کنید. شعله اجاق گاز را کم کنید و حدود ده تا پانزده دقیقه زمان بدهید تا گوجه بپزد؛ سپس با گوشت کوب برقی یا دستی مواد را با هم میکس کنید و پنج دقیقه دیگر زمان بدهید تا سس بجوشد و به غلظت برسد.

برای سرو این غذا می توانید نان پیتای مخصوص ترکی را کمی گریل کنید و کف ظرف سرو بچینید؛ سپس اسکندر کباب های آماده را روی نان ها بچینید و سس مخصوصی را که تهیه نموده اید، روی آن بریزید و در آخر کره داغ را روی سس بریزید و سرو کنید. نوش جان.

منبع: فرادید
انتشار: 3 شهریور 1401 بروزرسانی: 3 شهریور 1401 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 819

به "طرز تهیه اسکندر کباب ترکیه با سس مخصوص (تور ترکیه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اسکندر کباب ترکیه با سس مخصوص (تور ترکیه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید