سالاد الویه وگان رو با این 18 نکته طلایی درست کن تا همه عاشقش بشن!

به گزارش وبمستر وبلاگ، سالاد الویه وگان، درواقع نسخه گیاهی سالاد الویه محسوب می گردد. این سالاد نسخه بدون گوشت از است که با حفظ طعم دلچسب آن، برای افراد وگان یا کسانی که در پی تغذیه سالم تر هستند، مناسب سازی شده است. در این سالاد، منابع حیوانی مانند تخم مرغ و گوشت مرغ به طور کامل حذف می گردد و از ترکیباتی مثل نخود فرنگی، سیب زمینی، هویج، خیارشور و سس مایونز وگان استفاده می گردد. این سالاد خوشمزه را هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان ، یا می توانید آماده کنید. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران به آموزش طرز تهیه سالاد الویه وگان خواهیم پرداخت.

سالاد الویه وگان رو با این 18 نکته طلایی درست کن تا همه عاشقش بشن!

طرز تهیه سالاد الویه وگان در یک نگاه

برای تهیه سالاد الویه وگان با نخودفرنگی، ابتدا سیب زمینی ها و هویج را پوست بگیرید، بپزید و رنده کنید. سیب زمینی را می توانید با گوشتکوب نیز بکوبید. نخودفرنگی یخ زده یا تازه را چند دقیقه در آب جوش بپزید و سپس با آب سرد شوک دهید تا رنگ و بافت آن حفظ گردد. خیارشورها را نیز به صورت ریز خرد کنید.

در یک کاسه بزرگ، همه مواد را با هم مخلوط نموده و با سس وگان (ترکیبی از سس مایونز گیاهی، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و خردل) طعم دار کنید. پس از مخلوط شدن کامل مواد، سالاد را در یخچال قرار دهید تا طعم ها خوب جا بیفتد. این سالاد را می توانید با نان سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه سالاد الویه گیاهی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سیب زمینی3 عدد میانه
هویج2 عدد
نخود فرنگی تازه، منجمد یا کنسرو1 لیوان فرانسوی دسته دار
خیارشور5 عدد میانه
سس مایونز (وگان)نصف لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو یا سرکه1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم
پودر سیرکمی در صورت تمایل
نانبرای سرو سالاد الویه وگان
زیتون، گوجه فرنگی و جعفریبرای تزیین سالاد الویه وگان

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه سالاد الویه بدون مرغ، ژامبون یا تن ماهی: 2 تا 3 ساعت

مراحل طرز تهیه سالاد الویه وگان و بدون گوشت

اگر را بلد باشید سالاد الویه وگان با طعمی ملایم، بافتی نرم و مواد مغذی، گزینه ای عالی برای گیاهخواران و علاقه مندان به تغذیه سبک در روزهای گرم سال است.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سالاد الویه وگان، ابتدا سیب زمینی ها و هویج ها را با دقت و با آب فراوان بشویید تا خاک و آلودگی سطحی آن ها پاک گردد. اگر از نخود فرنگی یخ زده استفاده می کنید، آن را از فریزر خارج نموده و در دمای محیط قرار دهید یا زیر آب سرد بگیرید تا یخ آن باز گردد. اگر از نخود فرنگی تازه استفاده می کنید آنها را از غلاف سبزشان جدا کنید. در صورت استفاده از کنسرو نخودفرنگی، آن را باز کنید و آبکش کنید و دانه های نخود فرنگی را کنار بگذارید.

تعداد مورد احتیاج از خیارشور () بشویید و در سبد قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد. خیارشور را با چاقو به شکل مکعبی و در مقدار میانه خرد کنید. خیارشور را خیلی ریز نکنید تا در سالاد آب نیندازد.

شما می توانید برای تهیه کنسرو نخودفرنگی، نخود فرنگی منجمد و خیارشور به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: سبزیجات الویه را بپزید

در یک قابلمه میانه، سیب زمینی ها و هویج های شسته شده را همراه با میزانی آب سرد بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کمی کمتر کنید و اجازه دهید سیب زمینی ها حدود 30 تا 40 دقیقه و هویج حدود 20 تا 25 دقیقه بپزد تا کاملاً نرم شوند.

در همین حین، در قابلمه ای جداگانه میزانی آب بجوشانید و نخود فرنگی ها را به آن اضافه کنید. حدود 5 تا 7 دقیقه زمان بدهید تا نخود فرنگی ها بپزند و نرم شوند اما سالم بمانند، سپس آبکش نموده و با آب سرد بشویید تا رنگ سبز آن ها حفظ گردد.

مرحله سوم: سیب زمینی و هویج پخته را آماده کنید

پس از آنکه، سبزیجات پختند، آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند. بعد از آنکه سیب زمینی و هویج خنک شدند، پوست آنها را جدا کنید. با استفاده از رنده، سیب زمینی و هویج را رنده کنید. در این مرحله از درست کردن سالاد الویه وگان، می توانید سیب زمینی ها را با گوشتکوب بکوبید تا به شکل پوره در آیند.

مرحله چهارم: سس سالاد الویه گیاهی را آماده کنید

در یک کاسه جدا، سس سالاد وگان را آماده کنید. اگر از مایونز گیاهی () استفاده می کنید، حدود نصف لیوان دسته دار فرانسوی از آن را با یک تا دو قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه سیب ()، کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید. اگر تمایل دارید، می توانید کمی پودر سیر () برای طعم بهتر اضافه کنید. سس را خوب هم بزنید تا یکدست گردد.

شما می توانید برای تهیه انواع سس، آبلیمو، سرکه سیب، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: همه مواد الویه وگان را با هم ترکیب کنید

در ادامه طرز تهیه سالاد الویه وگان، سیب زمینی و هویج رنده شده و نخود فرنگی پخته شده، به اضافه خیارشور خرد شده را در یک ظرف مناسب بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس سس را به آرامی به مخلوط سیب زمینی، هویج و نخود فرنگی اضافه کنید. با قاشق چوبی یا لیسک مواد را از پایین به بالا هم بزنید تا بافت مواد حفظ گردد و له نگردد.

مرحله ششم: سالاد الویه را استراحت دهید

وقتی همه مواد به خوبی با سس ترکیب شدند، سطح سالاد را صاف کنید و روی کاسه را با درپوش یا سلفون بپوشانید. آن را حداقل به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم ها به خوبی به خورد هم بروند و سالاد فرم بگیرد. اگر زمان بیشتری در اختیار دارید، حتی می توانید یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید.

مرحله آخر: سالاد وگان را سرو کنید

بعد از گذشت مدت زمان لازم، سالاد الویه گیاهی و بدون گوشت را از یخچال بیرون آورید. برای سرو، سالاد الویه وگان را در ظرفی مناسب بریزید و با برش هایی از خیارشور، حلقه های زیتون، برگ جعفری تازه، یا برش های هویج و نخود فرنگی تزیین کنید. می توانید این الویه را با نان تست، نان باگت نان لواش یا نان های وگان تازه سرو کنید.

شما می توانید برای تهیه انواع نان و زیتون و بعلاوه به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

روش تهیه سالاد الویه با سس سالاد وگان خانگی

در صورتی که سس مایونز وگان آماده در دسترس نباشد، می توانید خیلی راحت در خانه جایگزینی سالم و خوش طعم برای آن تهیه کنید. یکی از ساده ترین روش ها استفاده از شیر گیاهی مانند یا به همراه روغن مایع، آب لیموترش، سرکه سیب، کمی نمک و است.

مواد را با همزن دستی یا گوشت کوب برقی آن قدر بزنید تا حالت کرمی و غلیظ پیدا کند. این سس خانگی کاملاً مناسب سالاد الویه وگان است و می توان با افزودن طعم دهنده هایی مثل سیر پودر شده یا فلفل سیاه، مزه آن را به دلخواه تغییر داد. سس را به سالاد الویه اضافه کنید و یک غذای کاملا گیاهی را آماده کنید.

بعلاوه می توانید از ترکیب نخود پخته، کمی آبلیمو، روغن زیتون و ادویه بهره ببرید. کافی است همه مواد را با مخلوط کن، مخلوط کنید و به عنوان یک سس وگان در سالاد بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه سالاد الویه وگان مجلسی و خوشمزه

  • نخود فرنگی ها باید کاملاً پخته اما له نشده باشند تا ظاهر سالاد زیبا بماند و زیر دندان حس شوند. پخت بیش از حد باعث شل شدن سالاد می گردد.
  • اگر سیب زمینی خیلی پخته و آب دار باشد، سالاد آب می اندازد. بهتر است سیب زمینی کمی سفت تر پخته و در طرز تهیه سالاد الویه وگان استفاده گردد.
  • هویج را جدا از سیب زمینی بپزید: چون زمان پخت شان فرق دارد. پختن همزمان باعث می گردد یکی له گردد و دیگری نپزد.
  • سس را به تدریج به الویه اضافه کنید: تا حدی که مواد به هم بچسبند. اضافه کردن زیاد آن باعث شل شدن سالاد می گردد.
  • از میزان زیادی خیارشور استفاده نکنید. اگر خیارشور زیاد و آبدار باشد، ممکن است باعث شوری و آب افتادن سالاد گردد.
  • برای طعم بهتر، سالاد الویه را چند ساعت در یخچال استراحت دهید: این کار باعث می گردد مزه ها بهتر به خورد هم بروند و سالاد منسجم تر گردد.
  • سس را درست قبل از سرو اضافه کنید اگر سالاد را زود آماده نموده اید، برای جلوگیری از شل شدن، سس را در آخرین لحظه اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، از نخودفرنگی فریزری بهره ببرید اما قبل از مصرف حتماً صبر کنید تا یخ آن کاملا باز گردد و سپس چند دقیقه روی حرارت بجوشانید.
  • اگر به نخود فرنگی تازه دسترسی ندارید، از کنسرو نخود فرنگی بهره ببرید. نخود فرنگی کنسروی دیگر احتیاجی به پختن ندارد اما باید آن را 20 دقیقه بجوشانید.
  • سس وگان مورد استفاده بهتر است کمی غلیظ تر باشد تا ترکیب نهایی رقیق نگردد.
  • اگر طعم شیرین نخود فرنگی زیاد است، کمی بیشتر از نمک، آبلیمو یا فلفل سیاه برای تعدیل طعم شیرینی بهره ببرید.
  • نخود فرنگی منبع خوبی از فیبر و ویتامین K است، که این سالاد را به گزینه ای مقوی برای وعده های سبک تبدیل می نماید.
  • اگر می خواهید پروتئین بیشتری به سالاد اضافه کنید، می توانید تکه های کوچک توفو (طرز تهیه توفو) یا لوبیای سفید پخته شده هم به ترکیب اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدت سالاد الویه وگان خانگی

آیا می توان از نخودفرنگی خام استفاده کرد؟

خیر، نخود فرنگی خام به سختی هضم می گردد و طعم دلچسبی در سالاد ایجاد نمی نماید. حتماً باید بخارپز یا آب پز گردد.

چه نوع سسی برای این سالاد وگان مناسب تر است؟

مایونز وگان آماده، یا سس خانگی ترکیبی از نخود، روغن زیتون و آبلیمو به میزان مناسب دارند. بعلاوه در صورت تمایل می توانید از سس خردل وگان نیز بهره ببرید.

آیا می توان از سبزیجات دیگر مثل ذرت یا فلفل دلمه ای استفاده کرد؟

بله، بنا به ذائقه خود هر نوع سبزیجاتی که می خواهید می توانید در طرز تهیه سالاد الویه وگان بهره ببرید ولی باید به میزان کم اضافه شوند تا طعم پایه الویه از بین نرود.

چه چیزی باعث می گردد سالاد آب بیندازد؟

خیارشور آبدار، سیب زمینی خیلی پخته یا اضافه کردن سس زیاد باعث آب افتادگی می گردد.

آیا این سالاد مناسب نگهداری طولانی است؟

در یخچال و ظرف دربسته، تا 2 روز قابل نگهداری است. اما بهتر است به صورت تازه آماده و همان روز اول مصرف گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 خرداد 1404 بروزرسانی: 19 خرداد 1404 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 1125

به "سالاد الویه وگان رو با این 18 نکته طلایی درست کن تا همه عاشقش بشن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سالاد الویه وگان رو با این 18 نکته طلایی درست کن تا همه عاشقش بشن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید