طرز تهیه فلافل لبو (فلافل چغندر) و فوت و فن قرمز شدن آن

به گزارش وبمستر وبلاگ، فلافل لبو یکی از است که با رنگ دلپذیرش می تواند زینت بخش سفره هم باشد. فلافل چغندر علاوه بر ظاهر و رنگ قرمز منحصر به فرد از خواص بسیار زیادی نیز برخوردار است. شما می توانید فلافل لبو را به عنوان یک مقوی و ساده برای یا یا حتی به عنوان پیش غذا یا یکی از انواع اسنک برای میان وعده نوش جان کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه فلافل لبو را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه فلافل لبو (فلافل چغندر) و فوت و فن قرمز شدن آن

مواد لازم برای تهیه فلافل لبو (برای 2 الی 3 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
نخود آبگوشتی (خام)1 لیوان فرانسوی دسته دار
لبو1 عدد میانه
پیاز1 عدد میانه
سیر2 حبه
جعفری تازه50 گرم
پودر زیره1 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چای خوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
آرد نخودچی1 الی 2 قاشق چای خوری
نمک، فلفل سیاه به میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
سس، نان و خیارشوربرای سرو فلافل لبو

مدت زمان لازم برای آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه فلافل چغندر قرمز: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه فلافل لبوی خانگی

در طرز تهیه فلافل لبو به دلخواه می توانید از چغندر پخته یا خام بهره ببرید. در صورت استفاده از چغندر خام باید آن را رنده نموده و آب اضافی چغندر را بگیرید تا خمیر فلافل بیش از مقدار نرم و وا رفته نگردد. این فلافل را در خود دارد.

مرحله اول: نخود را بخیسانید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه فلافل لبو، باید نخود آبگوشتی را به مدت 24 الی 48 ساعت بخیسانید تا نرم شده و نفخ آن رفع گردد. میزان آب باید به مقدار ای باشد که سطح نخودها را کاملا بپوشاند و حتی به مقدار یک بند انگشت بالاتر از نخودها قرار بگیرد. در طول این مدت، آب نخود را چند بار عوض کنید.

برای درست کردن فلافل چغندر، توصیه می کنیم از کنسرو نخود استفاده نکنید. چون با استفاده از کنسرو نخود آماده، بافت خمیر فلافل بیش از مقدار نرم و شل می گردد.

در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل نخود آبگوشتی را از فروشگاه های به روش های یا اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: چغندر قرمز را بپزید

پس از گذشت این مدت و اطمینان از خیس خوردن و نرم شدن نخود، وقت آن است که به سراغ مراحل درست کردن فلافل چغندر قرمز بروید. بنابراین، چغندر را به خوبی بشویید. توجه داشته باشید، در این مرحله نباید سر و ته و پوست چغندر را جدا کنید تا رنگ قرمز لبو به آب پس داده نگردد و در نهایت رنگ فلافل قرمز گردد. سپس، قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد.

حالا، چغندر را در قابلمه در حال جوش قرار دهید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را ملایم نموده و حدود 1 ساعت صبر کنید تا چغندر به مقدار کافی نرم گردد. را بلد هستید؟

مرحله سوم: مواد اولیه فلافل را آماده کنید

حالا، چغندر پخته شده و نسبتا نرم را پوست بگیرید و سر و ته آن را جدا کنید. لبوی بدون پوست را رنده کنید تا بعدا با سادگی بیشتری در غذاساز با باقی مواد مخلوط گردد. پیاز شسته و بدون پوست را نیز برش بزنید و به چهار قسمت تقسیم کنید. حبه های سیر را هم بشویید و پس از جدا کردن پوست، کنار بگذارید.

ساقه های اضافی و برگ های زرد جعفری تازه را هم جدا کنید. سپس، جعفری را به خوبی بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهد. جعفری تازه را کمی خرد کنید تا در دستگاه غذاساز به سادگی با باقی مواد مخلوط گردد.

در صورت تمایل، به جای جعفری تازه می توانید از سبزیجات معطر خشک شده مانند نعنا، جعفری یا گشنیز خشک بهره ببرید. تخم گشنیز را نیز در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و پودر کنید.

برای خرید انواع سبزیجات معطر خشک شده مانند نعنا، جعفری یا گشنیز خشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مواد اولیه فلافل را با یکدیگر مخلوط کنید

در این مرحله از تهیه فلافل لبو، نخود خیس خورده، لبوی رنده شده، قطعات پیاز و سیر و بعلاوه، برگ های تر و تازه جعفری را در دستگاه غذاساز، مخلوط کن یا چرخ گوشت بریزید و به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. توجه داشته باشید، بافت خمیر فلافل باید نسبتا درشت باشد.

مرحله پنجم: آرد نخودچی و ادویه ها را اضافه کنید

اکنون وقت آن است که نمک، فلفل سیاه، پودر زیره، پودر تخم گشنیز، بیکینگ پودر و آرد نخودچی را نیز به خمیر فلافل لبو اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا همه مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. اگر احساس می کنید خمیر فلافل بیش از مقدار نرم شده است، می توانید آرد نخودچی بیشتری را به آن اضافه کنید. به این ترتیب، فلافل چغندر در هنگام سرخ شدن وا نمی رود.

برای خرید نمک، فلفل، پودر زیره، بیکینگ پودر و آرد نخودچی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: مایه فلافل لبو را استراحت دهید

در این مرحله مایه فلافل چغندر قرمز را در ظرف درپوشیده بگذارید یا روی ظرف را با سلفون بپوشانید. سپس، ظرف حاوی خمیر فلافل را حداقل به مدت 30 الی 40 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند و منسجم تر گردد. اگر وقت کافی دارید، بهتر است مایه فلافل را شب قبل درست کنید و تا صبح در یخچال بگذارید تا حسابی خودش را بگیرد.

مرحله هفتم: خمیر فلافل چغندر را فرم دهید

پس از گذشت این مدت، خمیر فلافل لبو را از یخچال بیرون بیاورید و با دست یا با یاری قالب مخصوص، فرم دهید. فلافل های فرم گرفته را کنار بگذارید تا حدود 5 دقیقه دیگر استراحت نمایند.

مرحله هشتم: فلافل لبو را در تابه سرخ کنید

در فاصله استراحت مجدد فلافل لبو، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. میزان روغن باید به حدی باشد که فلافل ها در روغن غوطه ور شوند.

سپس، فلافل ها را در تابه بگذارید و هر طرف آن ها را برای 4 الی 5 دقیقه سرخ کنید تا برشته و در عین حال، مغز پخت شوند. در ادامه، فلافل های سرخ شده را روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی خود را از دست بدهند.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: فلافل لبو را سرو کنید

پس از انجام مراحل بالا، فلافل لبو را در ظرف سرو قرار دهید و به صورت ساندویچ یا پرسی با انواع نان ()، ، سبزیجات تازه، خیارشور ()، گوجه فرنگی و انواع چاشنی ها و سس نوش جان کنید.

شما می توانید برای تهیه انواع سس، خیارشور و نان به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه فلافل لبو در منزل

  • در صورت تمایل، می توانید مواد اولیه فلافل را به نسبت مساوی افزایش دهید و تعداد بیشتری فلافل لبو درست کنید. یادتان باشد، نخود و لبو را باید با نسبت 2 به 1 با هم ترکیب کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید فلافل لبو را با استفاده از چغندر خام درست کنید. در این صورت، باید چغندر خام را با رنده ریز، رنده کنید و آب آن را بگیرید تا فقط تفاله چغندر باقی بماند. سپس، چغندر رنده شده را همراه باقی مواد در مخلوط کن بریزید.
  • بسته به ذائقه، می توانید ادویه های دلخواه مانند زردچوبه، پودر دارچین، پودر کاری یا پودر پاپریکا را به خمیر فلافل لبو اضافه کنید.
  • در طرز تهیه فلافل لبوی خانگی می توانید یکی دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را نیز به مایه فلافل اضافه کنید.
  • در هنگام تهیه خمیر فلافل لبو به جای آرد نخودچی می توانید از آرد سفید، پودر سوخاری، نشاسته ذرت یا خرده های نان تست بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید به مقدار نصف لیوان ارده (طرز تهیه ارده) هم به مایه فلافل لبو اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید فلافل لبو را در فر آماده کنید. طرز تهیه فلافل در فر را بلد هستید؟

فوت و فن های خوشمزه شدن فلافل لبو

طرز تهیه فلفل لبو در فر چگونه است؟

برای تهیه فلافل لبو در فر، ابتدا باید فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. فلافل های فرم گرفته را در سینی بچینید و در طبقه میانی فر بگذارید. حدود 10 الی 15 دقیقه منتظر بمانید تا یک طرف فلافل چغندر کاملا برشته گردد. سپس، فلافل ها را بچرخانید و باز هم 15 دقیقه دیگر صبر کنید تا سمت دیگر فلافل ها نیز طلایی گردد.

چگونه می توانیم از وا رفتن فلافل جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از وا رفتن فلافل، کافی است میزان آرد بیشتری را به مایه آن اضافه کنید. به علاوه، می توانید یک عدد سیب زمینی پخته یا یک عدد تخم مرغ را نیز به خمیر فلافل چغندر اضافه نموده و از انسجام بیشتر آن مطمئن شوید.

علت ترک خوردن فلافل چیست؟

اگر خمیر فلافل نرم باشد و انسجام و قوام کافی نداشته باشد، احتمالا در هنگام پخت ترک می خورد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 28 آبان 1403 بروزرسانی: 28 آبان 1403 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 1060

به "طرز تهیه فلافل لبو (فلافل چغندر) و فوت و فن قرمز شدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه فلافل لبو (فلافل چغندر) و فوت و فن قرمز شدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید