بقچه بادمجان ، امروز با این رسپی فوری، خوشمزه و خوشگل درستش کن!
به گزارش وبمستر وبلاگ، بقچه بادمجان یک پیش غذای بین المللی است که اصالتی ترکیه ای دارد. بادمجان بقچه ای را حتی به عنوان یک غذای لذیذ با بادمجان در وعده یا دورهمی و مهمانی می توانید قرار دهید و آن را با گوشت چرخ نموده، مرغ یا حتی با سویا درست کنید. بقچه بادنجان دستور پخت سختی ندارد و مواد میانی آن به سادگی آماده و در ورقه های بادمجان پیچیده می گردد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه بقچه بادمجان به 2 روش در فر و بدون فر می پردازیم و فوت و فن های خوشمزه شدن و طرز پیچیدن بادمجان بقچه ای را به شما یاد می دهیم.

طرز تهیه بقچه بادمجان در یک نگاه
برای تهیه این پیش غذای ترکیه ای، ابتدا بادمجان ها را آماده کنید و با خواباندن آنها در آب و نمک تلخی شان را بگیرید. سبزی جعفری را پاک کنید و بشویید و به صورت ساطوری ریز خرد کنید.
سپس به سراغ تهیه مایه میانی بقچه بادمجان بروید. سیر داغ و پیاز داغ را آماده کنید. گوشت چرخ نموده را با آنها تفت دهید تا رنگش برگردد. سبزی جعفری را نیز اضافه کنید و به همراه گوشت چرخ نموده تفت دهید. ادویه ها و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و چند دقیقه زمان بدهید تا مایه میانی بپزد.
در این فاصله ورقه های بادمجان را در روغن سرخ کنید و به وسیله دستمال حوله ای روغن اضافی آن را بگیرید. دو برش بادمجان را به شکل به علاوه روی هم قرار دهید و از مواد گوشت چرخ نموده داخل آن بریزید. سپس بادمجان ها را از چهار طرف جمع کنید تا به شکل بقچه در بیایند. برای فیکس ماندن بقچه می توانید از خلال دندان یاری بگیرید.
در ادامه طرز تهیه بقچه بادمجان سس را آماده کنید. یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و تفت بدهید. رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه را به همراه مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از آنکه سس به جوش آمد، بقچه ها را درون آن بچینید و صبر کنید تا سس به خورد بقچه بادمجان برود و کاملا غلیظ گردد. بعد از این مرحله بقچه بادمجان با گوشت شما آماده است.
برای خواندن جزئیات و مراحل کامل طرز تهیه بقچه بادمجان به ادامه مطلب رجوع کنید.
مواد لازم برای تهیه بقچه بادمجان با گوشت چرخ نموده
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
بادمجان | 4 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
فلفل دلمه ای و گوجه گیلاسی | برای تزیین بادمجان بقچه ای |
نان | برای سرو بقچه بادمجان |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه بقچه بادمجان: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه بقچه بادمجان بدون فر
بقچه بادمجان بر خلاف ظاهرش، دستور پخت راحتی دارد؛ فقط کافی است کمی ظرافت در بقچه کردن و پیچیدن بادمجان ها به خرج دهید تا یک پیش غذای متفاوت داشته باشید.
مرحله اول: بادمجان ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بقچه بادمجان، بادمجان ها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. پوست بادمجان را جدا کنید و آنها را به صورت ورقه های طولی باریک برش بزنید. ورقه های بادمجان را به مدت نیم ساعت در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی آنها گرفته گردد.
سپس بادمجان ها را آبکشی کنید و با یک دستمال روی آنها را خشک کنید تا نمک اضافه و آب تلخ بادمجان روی آن باقی نمانده باشد.
مرحله دوم: سبزی را آماده کنید
برای تهیه این پیش غذا با بادمجان، به سبزی جعفری احتیاج دارید. آن را پاک کنید و برگ های زرد و پلاسیده آن را دور بریزید. سبزی های جعفری را برای چند دقیقه در محلول آب و نمک قرار دهید تا ضدعفونی شوند. سپس یک دور دیگر آنها را آبکشی کنید و در سبد قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج و کمی خشک گردد.
سپس سبزی های جعفری را با چاقو به صورت ساطوری ریز خرد کنید. دو قاشق غذاخوری جعفری خرد شده را جدا کنید و برای مراحل بعدی کنار بگذارید.
مرحله سوم: پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کنید
از این مرحله باید به سراغ درست کردن مواد میانی بقچه بادمجان بروید. یک عدد پیاز را پوست گرفته و با آب بشویید. دو حبه سیر را نیز بردارید و پوست آن را جدا کنید. سیرها را نیز با آب بشویید.
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس یک تابه روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن روی حرارت داغ گردد. پیازهای نگینی را اضافه کنید و آنها را روی حرارت میانه تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها شیشه ای و سبک شوند.
بعد از آن دو حبه سیر را با سیر له کن یا رنده مخصوص به صورت پوره در آورید و به پیازهای در حال تفت خوردن اضافه کنید. سیر را روی حرارت ملایم تفت دهید تا جایی که عطر آن بلند گردد.
شما می توانید برای تهیه روغن، پیاز داغ آماده و سیر داغ آماده به صورت اینترنتی یا به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده و جعفری را اضافه کنید
بعد از آماده شدن پیاز داغ و سیر داغ، در این مرحله از طرز تهیه بقچه بادمجان، گوشت چرخ نموده را به تابه روی حرارت اضافه کنید. گوشت را با یک کفگیر یا قاشق چوبی کاملا باز کنید تا هنگام پخت گوله گوله نگردد. سپس آن را با سیر داغ و پیاز داغ هم بزنید تا به صورت یکدست مخلوط شوند. سبزی تازه جعفری را که از قبل آماده و خرد نموده اید نیز به تابه اضافه کنید و با گوشت چرخ نموده تفت بدهید.
شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت اینترنتی یا حضوری به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن برگردد. رب گوجه فرنگی را با دیگر مواد مخلوط کنید تا مایه میانی بقچه بادمجان خوشرنگ گردد. ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه را ابتدا در گوشه ای از تابه بریزید و در روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد از خامی دربیایند.
سپس ادویه ها را نیز با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مایه گوشتی بقچه بادمجان چند دقیقه روی حرارت باقی بماند تا بپزد و جا بیفتد.
شما می توانید برای تهیه انواع ادویه مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و رب گوجه فرنگی به صورت اینترنتی یا حضوری به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: بادمجان را سرخ کنید
تا زمانی که مواد بقچه بادمجان آماده می گردد شما فرصت دارید تا بادمجان ها را سرخ کنید. یک تابه مناسب انتخاب کنید و داخل آن مقدار کافی از روغن بریزید. سپس صبر کنید تا داغ گردد و ورقه های بادمجان را داخل روغن داغ سرخ کنید.
بعد از آنکه دو سمت بادمجان ها سرخ شد آن را از روی حرارت بردارید و روی یک دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن را جذب خود کند.
مرحله هفتم: بقچه بادمجان را شکل دهید
در این مرحله از طرز تهیه بقچه بادمجان خوشمزه، باید آن را به شکل نهایی در بیاورید. ورقه های بادمجان سرخ شده را به شکل به علاوه (+) روی هم قرار دهید. در مرکز آن یک قاشق چای خوری از مواد میانی قرار دهید. بادمجان ها را از چهار طرف به صورت بقچه جمع کنید. برای فیکس کردن آن از یک عدد خلال دندان می توانید بهره ببرید.
مرحله هشتم: سس بقچه بادمجان را آماده کنید
در این مرحله باید به سراغ طرز تهیه سس بقچه بادمجان بروید. یک عدد پیاز را پوست گرفته و بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. پیازها را با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خامی در بیاید. نصف لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش اضافه کنید. درب تابه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا به مایه سس جوش بیاید.
مرحله نهم: بقچه بادمجان را در سس مخصوص بپزید
بعد از آنکه سس بقچه بادمجان به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بقچه ها را در آن بچینید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید سس روی حرارت ملایم بجوشد تا به غلظت بیفتد و کاملا به خورد بادمجان ها برود.
مرحله آخر: بقچه بادمجان را سرو کنید
بعد از آنکه سس کاملا غلیظ شد وقت آن است تا بقچه بادمجان با سس مخصوص را از روی حرارت بردارید. بقچه ها را در یک دیس مناسب بکشید. خلال دندان را از وسط آن بیرون بیاورید و از سس با قاشق روی بادمجان ها بریزید.
به دلخواه می توانید از گوجه گیلاسی یا فلفل دلمه ای برای تزئین این غذا بهره ببرید. بقچه بادمجان شما آماده است. آن را به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی با نان سرو کنید. نوش جان!
نان را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.
طرز تهیه بادمجان بقچه ای به روش های دیگر
بادمجان بقچه ای را به روش های دیگر هم می توانید در فر یا با پنیر پیتزا درست کنید.
دستور تهیه بقچه بادمجان در فر
برای تهیه بقچه بادمجان در فر کافی است بقچه های بادمجان را مطابق دستور پخت بالا تهیه کنید. سپس آنها را در یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگر مخصوص فر بچینید. سس تهیه شده را نیز روی بادمجان های بقچه پیچ بریزید و ظرف را در فر قرار دهید.
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد و به مدت 20 دقیقه روشن کنید تا سس بقچه بادمجان غلیظ گردد و کاملا به خورد بادمجان های شکم پر برود.
روش تهیه بقچه بادمجان با پنیر پیتزا
در طرز تهیه بقچه بادمجان با پنیر پیتزا نیز به فر احتیاج دارید. برای تهیه بقچه بادمجان پیتزایی احتیاجی نیست سس را تهیه کنید. فقط بقچه های بادمجان پر شده با گوشت چرخ نموده را در یک ظرف مناسب قرار دهید. روی بقچه ها به مقدار دلخواه پنیر پیتزا اضافه کنید و آن را در فر قرار دهید. فر را با دمانی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید و صبر کنید تا پنیر پیتزا طلایی گردد. در این زمان بقچه بادمجان با پنیر پیتزای شما آماده است.
البته این مدل از بقچه بادمجان را در تابه نیز می توانید آماده کنید. کافی است بقچه های بادمجان با گوشت چرخ نموده را در یک تابه قرار دهید. به مقدار دلخواه پنیر پیتزا روی آن بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را ببندید. سپس منتظر بمانید تا پنیر آب گردد. در این روش پنیر پیتزا مانند روش تهیه در فر دیگر طلایی نمی گردد.
نکات مهم در طرز تهیه بقچه بادمجان به روش ترکیه ای
- برای تهیه مواد میانی بقچه بادمجان، می توانید از مواد دلخواه خود مانند ذرت یا قارچ نیز بهره ببرید.
- در طرز تهیه بقچه بادمجان با گوشت قلقلی، گوشت چرخ نموده را به صورت قلقلی در بیاورید و در یک تابه مناسب تفت دهید. سپس قلقلی ها را وسط بقچه بادمجان قرار دهید.
- از چاشنی آبلیمو یا آبغوره و بعلاوه از ادویه گرد لیمو و پودر پاپریکا نیز به دلخواه در تهیه این غذا می توانید بهره ببرید.
- از بادمجان های بدون تخم و تازه بهره ببرید تا بقچه بادمجان شما کیفیت و طعم بهتری داشته باشد.
- برای اینکه بادمجان ها روغن کمتری جذب نمایند؛ کمی ماست با قلم مو به بادمجان ها بزنید سپس آنها را در روغن سرخ کنید. برترین روش های سرخ کردن بادمجان با کمترین روغن را بلد هستید؟
- اگر عرض بادمجان های شما باریک است، برای شکل دادن بقچه به جای دو ورقه بادمجان از سه یا چهار برش بادمجان بهره ببرید تا مایه میانی از لابلای آن بیرون نریزید.
فوت و فن های خوشمزه شدن بقچه بادمجان
آیا می توان از مرغ نیز در تهیه بقچه بادمجان استفاده کرد؟
بله. اگر شما به علت پرهیز غذایی یا هر علت دیگری تمایل به استفاده از گوشت قرمز ندارید، آن را حذف و سینه مرغ را جایگزین کنید.
در طرز تهیه بقچه بادمجان با مرغ، شما می توانید سینه مرغ را چرخ کنید و سپس با مواد دیگر بقچه بادمجان تفت دهید یا اینکه آن را بپزید و ریش ریش کنید سپس در تهیه این غذا از آن بهره ببرید.
غلظت سس بقچه بادمجان چقدر باید باشد؟
معمولا این غذا را با سس بسیار غلیظ سرو می نمایند. با این حال در صورت تمایل می توانید سس را مقداری غلیظ تر از روی حرارت نیز بردارید. به صورت کلی غلظت سس این غذا به سلیقه خودتان بستگی دارد. اگر این غذا را با آب بیشتر و به صورت خورشت بقچه بادمجان درست کنید می توانید آن را با برنج سرو کنید.
منبع: افق کوروش