طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی مجلسی با مرغ و گوشت

به گزارش وبمستر وبلاگ، نخود پلو با نخود آبگوشتی، یکی از غذاهای سنتی و مغذی ایرانی است که طعمی دلچسب و عطری خوش دارد. این غذا نه تنها مناسب وعده های ناهار و شام خانواده است، بلکه در مهمانی های خودمانی نیز می تواند انتخابی ساده و سالم باشد. نخود آبگوشتی با داشتن بافتی نرم و خوش پخت، طعمی منحصر به فرد به برنج می دهد و در کنار گوشت یا مرغ، غذایی کامل و مقوی فراهم می نماید. طرز تهیه پلو یونانی را نیز می توانید در خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی مجلسی با مرغ و گوشت

مواد لازم برای تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی

  • برنج ایرانی 3 پیمانه
  • نخود آبگوشتی 1 پیمانه
  • گوشت چرخ نموده یا مرغ 250 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
  • نمک به اندازه لازم
  • روغن یا کره به اندازه لازم
  • زعفران دم نموده (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی

مرحله اول: خیساندن و پخت نخود

نخود آبگوشتی را از شب قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث کاهش نفخ نخود می گردد. سپس نخود را با اندازهی آب و کمی زردچوبه در قابلمه ای جداگانه بپزید تا کاملا نرم گردد. بهتر است نخود کاملا پخته و له نشده باشد.

مرحله دوم: آماده سازی گوشت یا مرغ

اگر از گوشت چرخ نموده استفاده می کنید، آن را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و آب اضافه اش کشیده گردد. اگر مرغ ترجیح می دهید، آن را ابتدا کمی بپزید و بعد ریش ریش نموده و با همان مواد ادویه ای تفت دهید تا نیم پز گردد.

مرحله سوم: پخت برنج

برنج را چند ساعت در آب و نمک بخیسانید. سپس آن را در آب جوش بریزید و پس از حدود 7 تا 10 دقیقه، زمانی که دانه های برنج کمی نرم شدند، آبکش کنید. مراقب باشید برنج له نگردد.

4. مخلوط کردن مواد

در قابلمه ای که برای دم کردن برنج آماده نموده اید، ابتدا کف آن روغن بریزید و ته دیگ دلخواه بچینید. سپس یک لایه برنج، یک لایه نخود پخته، و اندازهی از مواد گوشتی یا مرغ اضافه کنید. این لایه ها را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. اگر دوست دارید، اندازهی زعفران دم نموده هم بین لایه ها بریزید تا رنگ و طعم بهتری داشته باشد.

مرحله پنجم: دم گذاشتن نخود پلو

قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا بخار کند، سپس شعله را کم نموده و دم کنی بگذارید. اجازه دهید نخود پلو حدود 45 دقیقه تا یک ساعت به خوبی دم بکشد. پس از آماده شدن، آن را با ماست، ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید.

نکات کلیدی برای تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی خوش طعم

اگر دوست دارید نخود پلو با نخود آبگوشتی شما مثل غذاهای سنتی و خانگی قدیمی طعم بدهد، رعایت چند نکته ساده می تواند نتیجه نهایی را فوق العاده کند. این نکات نه تنها باعث خوش عطر و طعم شدن پلو می شوند، بلکه می توانند در صرفه جویی زمان و آماده سازی بهتر غذا هم موثر باشند.

از خیساندن نخود غافل نشوید

برای تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی، حتما نخودها را از شب قبل در آب بخیسانید. این کار باعث می گردد نخودها نرم تر پخته شوند و نفخ آن ها هم کاهش یابد. اگر فراموش کردید از شب قبل این کار را انجام دهید، از روش خیساندن سریع با آب داغ بهره ببرید.

استفاده از آب نخود برای طعم بیشتر

پس از پخت نخودها، اندازه کمی از آب آن ها را نگه دارید و در مرحله دم کشیدن برنج بهره ببرید. این کار طعمی خاص و دلچسب به نخود پلو با نخود آبگوشتی می دهد و آن را از حالت ساده خارج می نماید. طرز تهیه آلبالو پلو را در خبرنگاران بخوانید.

ترکیب نخود آبگوشتی با مرغ برای طعمی خاص

اگر طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی با مرغ را می پسندید، تکه های مرغ پخته و مزه دارشده با زعفران را بین لایه های برنج و نخود قرار دهید. این ترکیب، غذایی مغذی و دل چسب به شما می دهد که برای مهمانی ها هم مناسب است.

برای تنوع، شوید را از قلم نیاندازید

یکی از روش هایی که باعث خوش طعم تر شدن این غذا می گردد، استفاده از شوید خشک یا تازه در کنار نخود است. طرز تهیه نخود پلو با شوید برای کسانی که عاشق عطر سبزیجات در برنج هستند، انتخاب مناسبی است.

نخود پلو جنوبی، با ادویه های گرم

اگر به طعم های تند و جنوبی علاقه دارید، کمی ادویه کاری، فلفل سیاه و زردچوبه به نخودها اضافه کنید تا طعم نهایی شبیه طرز تهیه نخود پلو جنوبی گردد. این مدل برای روزهای سرد سال هم فوق العاده است.

پخت ساده نخود پلو بدون گوشت

در صورتی که در پی یک غذای ساده و گیاهی هستید، طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی بدون گوشت را امتحان کنید. استفاده از روغن حیوانی یا کره گیاهی (مارگارین) در انتهای پخت باعث می گردد غذا بدون احتیاج به گوشت هم خوش طعم گردد.

ترکیب با گوشت چرخ نموده

اگر علاقه مند به غذاهای گوشتی هستید، نخود پلو را می توانید با گوشت چرخ نموده ترکیب کنید. مثل طرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ نموده، گوشت را با پیاز، زردچوبه و فلفل تفت دهید و همراه نخود لابه لای برنج قرار دهید. طرز تهیه ماش پلو با گوشت چرخ نموده در خبرنگاران مطالعه کنید.

نخود پلو ساده، اما خوش عطر با زعفران

اگر هوادار غذاهای کم هزینه و بی دردسر هستید، طرز تهیه نخود پلو ساده را انتخاب کنید. تنها با پخت نخود و برنج، کمی روغن، زعفران دم نموده و نمک می توانید یک غذای سالم، سیرکننده و سنتی داشته باشید که طعم آن با افزودن کمی دارچین بهتر هم می گردد.

نخود پلو با روغن حیوانی

در طرز تهیه نخود پلو کرمانشاهی معمولا از گوشت یا مرغ استفاده نمی گردد، اما راز اصلی آن استفاده از روغن حیوانی محلی و ته دیگ نان سنگک یا سیب زمینی است. این سبک تهیه باعث می گردد نخود پلو، خوش عطر و مجلسی گردد، حتی بدون گوشت.

نخود پلو مخصوص وعده های رسمی

طرز تهیه نخود پلو با مرغ برای مهمانی ها یا وعده های رسمی گزینه بسیار خوبی است. توصیه می گردد تکه های مرغ را با پیاز و ادویه های گرم مزه دار نموده و هنگام دم کشیدن در میان برنج و نخود قرار دهید. این ترکیب هم چشم نواز و هم مغذی خواهد بود.

تهیه نخود پلو با نخود فرنگی

اگر دوست دارید به جای نخود آبگوشتی از نخود فرنگی بهره ببرید، کافی است نخود فرنگی را جایگزین نخود آبگوشتی کنید و در زمان کمتری نخود پلو داشته باشید. فقط ابتدا نخود فرنگی را بپزید بعد مثل باقی مراحل تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی غذای خود را تهیه کنید. البته حتی می توانید از شوید هم برای طعم متفاوت بهره ببرید یا حتی رب بریزید تا یک پلوی قرمز خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه نخود پلو با شوید و طرز تهیه نخود پلو با رب را در خبرنگاران بخوانید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 27 مرداد 1404 بروزرسانی: 27 مرداد 1404 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 1137

به "طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی مجلسی با مرغ و گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی مجلسی با مرغ و گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید