طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی

به گزارش وبمستر وبلاگ، گراتن یک نوع تکنیک در تهیه غذاست که روی غذا با پودر سوخاری و پنیر رنده شده طلایی و برشته می گردد. گراتن سیب زمینی یکی از انواع گراتن های پرطرفدار در دنیاست.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - برای تهیه گراتین سیب زمینی قالبی از قالب کمربندی بهره خواهیم برد چرا که جدا کردن گراتین از قالب راحت تر خواهد بود. نکته ای که در ارتباط با قالب های کمربندی بهتر است بدانید این است که بهتر است هنگام قرار دادن این قالب ها در فر از یک سینی ساده در زیر این قالب ها بهره ببرید چرا که این قالب ها اغلب نازک بوده و ممکن است کف گراتین سیب زمینی زودتر تغییر رنگ دهد.

جهت آشنایی با تهیه سوپ سیب زمینی خامه ای و سیب زمینی تنوری به سایر مقالات بخش آشپزی خبرنگاران مراجعه نمایید.

مواد لازم جهت تهیه گراتن سیب زمینی

سیب زمینی

4 عدد

عصاره مرغ

2 پیمانه

سیر

3 حبه

روغن

2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل، آویشن

به اندازه لازم

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه گراتن سیب زمینی

  1. درجه حرارت فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
  2. کف قالب کمربندی را با کاغذ روغنی بپوشانید و با قلم مو کف و جداره های قالب را چرب کنید.
  3. روغن را در تابه گرم کنید و سیر رنده شده را در روغن تفت دهید.
  4. در این مرحله عصاره مرغ صاف شده را به سیر اضافه نموده و به مدت 10 دقیقه اجازه دهید تا غلیظ گردد و در نهایت 3/4 پیمانه عصاره باقی بماند. در صورت تمایل از ادویه جاتی مانند رزماری تازه و آویشن برای طعم دار کردن عصاره استفاده نمایید.
  5. سیب زمینی ها را به صورت ورقه ای نازک برش دهید و با الگویی منظم در قالب چرب شده بچینید. هر لایه سیب زمینی را با نمک، فلفل، آویشن و عصاره مرغ طعم دار کنید.
  6. این مراحل را تا سرانجام برای همه سیب زمینی ها انجام دهید و در نهایت عصاره به جای مانده را به آرامی در کل قالب پخش کنید.
  7. در نهایت یک عدد کاغذ روغنی روی سیب زمینی ها قرار دهید و با فویل آلومینیومی قالب را بپوشانید.
  8. برای اطمینان قالب کمر بندی را درون یک قالب ساده قرار دهید و گراتین سیب زمینی را در طبقه وسط فر به مدت تقریبی یک ساعت قرار دهید.
  9. در این مرحله فویل و کاغذ روغنی را برداشته و فرآیند پخت را 10 دقیقه دیگر ادامه دهید تا سیب زمینی ها خشک شوند.
  10. پس از خارج کردن قالب از فر 5 دقیقه اجازه دهید تا کمی قالب خنک گردد سپس گراتین را از قالب جدا کنید، در صورت تمایل گریل را روشن نموده تا روی سیب زمینی ها طلایی گردد
  11. در نهایت گراتن سیب زمینی را برش دهید و سرو نمایید.

خواص درمانی سیب زمینی

  • برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آنرا میل کنید. اسهال سریع متوقف می گردد .
  • برای تسکین سوختگی ها، سیب زمینی خام را رنده نموده و به اسم ضماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آن را عوض کنید و ضماد تازه روی آن قرار دهید .
  • سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می باشد. بنابراین، ضد سرطانو ضد ویروس است و در این مورد از شیر یا سویا قوی تر است.
  • پوست سیب زمینی مانند پوست سایر میوه ها و سبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدانی است. بنابراین، از پیر شدن سلول ها و هم از بوجود آمدن سلول های سرطانی جلوگیری می نماید . سیب زمینی به دلیل دارا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد هم می باشد .
  • سیب زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می باشد. برای این منظور سیب زمینی را به طور باریک برش داده و بصورت شیاف در آورید و روی آن کمی روغن ویتامین E و یا وازلین مالیده و پس از قضای حاجت به داخل معقد بگذارید. این عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر رفع می گردد .
  • سیب زمینی به دلیل داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بکار می رود .
منبع: setare.com
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 456

به "طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه گراتن سیب زمینی قالبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید