تور هند: نحوه مصرف تمبر هندی و 9 خاصیت شگفت انگیز آن
به گزارش وبمستر وبلاگ، خواص تمر هندی برای کاهش فشار خون و سلامت قلب
تمبر هندی، نوعی میوه ٔ منطقه ها گرمسیری است. در سراسر جهان، از این میوه برای تهیه ٔ غذاهای مختلفی استفاده می نمایند و خواص دارویی فراوانی دارد. در این مطلب با خواص تمبر هندی آشنا می شوید. اگر می خواهید بدانید تمبر هندی چیست، چه خواصی برای سلامتی دارد و نحوهٔ مصرف آن چگونه است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.
تمبر هندی چیست؟
تمبرهندی درختی با چوب سخت و نام علمی آن Tamarindus indica است. این درخت، بومی آفریقاست ولی در هند، پاکستان و سایر منطقه ها گرمسیری رشد می نماید.این درخت، غلاف هایی شبیه به دانه لوبیا تولید می نماید که درون آن، دانه هایی وجود دارد. دانه ها با پالپی فیبردار احاطه شده اند. پالپ میوه های کال تر، سبز و ترش مزه است. هر چقدر که رسیده تر می گردد، آب دارتر شده و طعم آن به سمت ترشی و شیرینی می رود. جالب است بدانید که تمبر هندی را گاهی با نام خرمای هندی می شناسند. این میوه، کاربردهای فراوانی دارد؛ برای آشپزی، به اسم یک داروی گیاهی و… از آن استفاده می نمایند.
این میوه گرچه بومی نواحی آفریقایی است، این روزها به سراسر جهان رسیده، در کشورهای مختلفی کشت می گردد و تقریبا در همهٔ منطقه ها گرمسیری پرورش داده می گردد. چون خواص فراوان و طعمی منحصربه فرد دارد، مورد توجه قرار گرفته است.
هزاران سال است که این میوه کشت می گردد و در حدود 5 هزار سال پیش راه خود را به آسیا باز نموده است. این میوه حدود 500 سال پیش به وسیله مهاجران اسپانیایی به آمریکا رفته است. امروزه، آمریکای جنوبی و مکزیک بزرگ ترین مصرف نمایندگان و تولیدنمایندگان این میوه در سراسر جهان هستند.
خلاصه: تمبر هندی درختی گرمسیری است که در بسیاری از منطقه ها گرمسیری در سراسر جهان رشد می نماید. این درخت، غلاف هایی تولید می نماید که با پالپی ترش و شیرین و دانه های تمبر هندی پر شده است.
طعم تمبر هندیتمبر هندی، میوه ای لذیذ با طعمی ترش و شیرین است. این میوه، هم مصارف دارویی و هم مصارف غذایی متعددی دارد. از آنجایی که طعمی منحصربه فرد دارد، افراد، واکنش های بسیار متفاوتی نسبت به طعم آن دارند. بعضی از مردم بلافاصله بعد از امتحان کردن تمبر هندی، عاشق طعم آن می شوند و بعضی دیگر از آن متنفر می شوند.
خواص شگفت انگیز تمبر هندی
1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش
تمبر هندی مدت های زیادی است که به اسم ضدیبوست طبیعی شناخته می گردد. وجود فیبرهای غذایی فراوان در این میوه، باعث این ویژگی شده است. مصرف تمبر هندی به شکل میوه یا ادویه، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. وجود فیبر فراوان باعث می گردد که با مصرف این میوه، مدفوع به راحتی از دستگاه گوارش دفع گردد.این میوه یک مادهٔ صفراوی است؛ یعنی باعث می گردد غذا سریع تر و راحت تر هضم گردد. فیبر موجود در تمبر هندی، گوارش غذا را تسهیل می نماید.
همهٔ این ویژگی ها دست به دست هم می دهند تا تمبر هندی، ویژگی های ضدیبوستی داشته باشد. این میوه برای کسانی که یبوست مزمن دارند، بسیار مفید است. جالب اینجا است که فیبر از شل شدن بیش ازحد معمول مدفوع هم جلوگیری می نماید. یعنی تمر هندی در عین حال که داروی یبوست است، برای درمان اسهال مزمن هم مفید است.
2. حفاظت از سلامت قلبتحقیقاتی که نتایج آن در ژورنال غذا و سم شناسی به چاپ رسیده است، نشان می دهد که تمبر هندی بر کاهش فشار خون وکلسترول خون مؤثر است. فیبر موجود در تمبر هندی یکی از مهم ترین عواملی است که بر کاهش کلسترول تأثیرگذار است. فیبر، کلسترول ها LDL اضافه را از رگ ها و شریان ها دور می نماید.
پتاسیم موجود در تمبر هندی، مسئول کاهش فشار خون است. پتاسیم یکی از موادی است که سبب اتساع عروق و کاهش استرس وارد بر سیستم قلبی عروقی می گردد.
مقدار زیاد ویتامین C هم از دیگر عوامل مؤثر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی است. ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان است که تأثیر رادیکال های آزاد در بدن را کاهش می دهد. رادیکال آزاد، نتیجه ٔ متابولیسم سلولی است و از عوامل مخربی است که با بیماری های قلبی و سایر بیماری ها در ارتباط است.
3. بهبود گردش خونتمبر هندی منبع غنی از آهن است. مصرف هر واحد تمر هندی، بیش از 10 درصد از احتیاج روزانه بدن به آهن را تأمین می نماید. مقدار کافی آهن در بدن، مقدار گلبول های قرمز خون را در حد مناسب و مطلوبی نگه می دارد. این مقدار گلبول قرمز، اکسیژن لازم را برای عملکرد صحیح عضلات و سایر اندام های بدن تأمین می نماید.
کمبود آهن باعث ایجاد بیماری هایی مثل کم خونی می گردد. بارزترین علائم کم خونی عبارت اند از ضعف، خستگی، سردرد، اختلالات شناختی و ناراحتی های معده. بنابراین، برای اینکه احتمال ابتلا به کم خونی را کاهش دهید، از مصرف تمبر هندی غفلت نکنید.
4. بهبود عملکرد سیستم عصبییکی از مواد مغذی موجود در تمبر هندی، انواع ویتامین های گروه B است. تیامین یکی از مهم ترین بخش های خانواده ویتامین B، در تمبر هندی به وفور یافت می گردد. تیامین، مسئولیت بهبود عملکرد سیستم عصبی را بر عهده دارد. بعلاوه، رشد عضلات از دیگر وظایف این ویتامین در بدن است. تیامین عامل اصلی فعال نگه داشتن بدن، حفظ انعطاف پذیری و قوی ماندن است.
5. کاهش وزنیکی از عناصر منحصربه فردی که می توان از تمبر هندی استخراج کرد و می توانید از خواص آن در قالب ادویه بهره ببرید، هیدروکسی سیتریک اسید است. این اسید رابطه مستقیمی با کاهش وزن دارد چون می تواند آنزیم های مسئول ذخیره سازی چربی در بدن را مهار کند.
تمبر هندی علاوه براین، موجب کاهش اشتها می گردد، چون سروتونین انتقال دهنده عصبی را افزایش می دهد. تحقیقات در خصوص تأثیر تمبر هندی بر کاهش وزن، ادامه دارد. به نظر می رسد که تمبر هندی می تواند مکملی عالی برای کاهش وزن باشد.
6. کنترل دیابتتمبر هندی علاوه بر اینکه مانع افزایش وزن می گردد، آنزیم های آلفا آمیلاز را مهار می نماید. این آنزیم مانع جذب کربوهیدرات ها می گردد. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات می تواند مقدار سطح انسولین و گلوکز را افزایش دهد که این مشکل بزرگی برای مبتلایان به دیابت است. تمر هندی می تواند این نوسانات را کنترل و نظارت کند.
طبق نتایج یک تحقیق، تقریبا نیمی از آمریکایی ها کمتر از احتیاج روزانه ٔ خود مهمیم مصرف می نماید که این عاملی برای بیماری های مختلف از جمله دیابت نوع دوم است. بنابراین، مقدار زیاد مهمیم موجود در تمبر هندی به تسکین دیابت یاری می نماید.
7. ویژگی های ضدالتهابیلوپئول، ماده ای است که در تمبر هندی وجود دارد. این ماده خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی دارد. روغن عصاره تمبر هندی، ویژگی های ضدالتهابی متعددی از جمله کاهش درد مفاصل و بهبود آرتریت، بیماری های رماتیسمی و نقرس دارد. این ماده بعلاوه سوزش چشم، ورم ملتحمه و بیماری های التهابی مشابه را درمان می نماید. به همین علت است که تمبر هندی برای تهیه ٔ داروهای گیاهی زیادی که برای درمان التهاب است، مورد استفاده قرار می گیرد.
8. تقویت سیستم ایمنیویژگی های آنتی اکسیدانی تمبر هندی در تحقیقات متعددی ثابت شده است. مقدار بالای آنتی اکسیدان ها، بعلاوه سطح بالای ویتامین c، تمر هندی را به یک مادهٔ فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن تبدیل نموده است. بعلاوه، تمبر هندی می تواند بدن تان را در برابر عفونت های میکروبی و قارچی حفظ می نماید.
تمبر هندی، به خاطر ویژگی های ضدعفونی نماینده و ضدباکتریایی، بروز بیماری های انگلی را کاهش می دهد. از بین بردن کرم های معده در بچه ها، یکی از مصارف این میوه است که در نواحی گرمسیری مورد استفاده قرار می گیرد.
9. مبارزه با میکروب هاعصاره تمبر هندی، حاوی عناصر طبیعی متعددی است که تأثیرات ضدمیکروبی دارند. در واقع این میوهٔ پرخاصیت، ویژگی های ضدقارچی، ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد. در طب سنتی هم از آن برای درمان مالاریا استفاده می کردند. از آنجایی که این روزها مقاومت آنتی بیوتیکی افزایش یافته است، محققان در کوشش اند تا از داروهای گیاهی برای مبارزه با باکتری ها استفاده نمایند.
کاربردهای تمبر هندیروش های زیادی برای مصرف تمبر هندی و بهره بردن از خواص درمانی آن وجود دارد از جمله اینکه:
-این میوه را می توان خام مصرف کرد.
-این میوه را بعد از اینکه کاملا رسید، می توان برای تهیه ٔ دسرها استفاده کرد.
-می توانید تمبر هندی را خشک و سپس آسیاب کنید و به اسم ادویه از آن بهره ببرید.
-غالب اوقات به شکل سس یا مربا استفاده می گردد.
-در بعضی از کشورهای جهان آن را خشک می نمایند و بعد از تولید کردن به شکل آب نبات در می آورند.
-در آسیا و آمریکای جنوبی، تمبر هندی را در بعضی از غذاها و انواع سوپ می ریزند تا از خواص آن نهایت بهره را ببرند.
1. استفاده از تمبر هندی در تهیهٔ غذااز پالپ تمر هندی در جنوب و جنوب شرق آسیا، مکزیک، خاورمیانه و کارائیب در تهیه غذاها استفاده می گردد. دانه ها و برگ های این درخت هم خوردنی است.
برای تهیه ٔ انواع سس ها، مارینه ها (مزه دار کردن غذا)، نوشیدنی و دسر از تمبر هندی استفاده می نمایند. بعلاوه تمبر هندی یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده ٔ سس ووسترشر است.
2. مصارف تمبر هندی برای درمان بیماری هاتمبر هندی نقش مهمی در طب سنتی دارد. از نوشیدنی آن برای درمان اسهال، یبوست، تب و زخم های گوارشی استفاده می نمایند. از پوست تنه درخت و برگ های آن هم برای ترمیم زخم ها استفاده می گردد.
محققان امروزه در حال مطالعهٔ بیشتر در خصوص خواص درمانی احتمالی این میوه هستند.
پلی فنول موجود در تمبر هندی، دارای آنتی اکسیدان و خواص ضدالتهابی است. این ویژگی ها باعث می گردد که از بدن در برابر بیماری هایی مثل بیماری های قلبی، سرطان و دیابت پیشگیری کند.
عصارهٔ دانه ٔ تمبر هندی به کاهش فشار خون یاری می نماید و عصاره ٔ پالپ آن برای یاری به کاهش وزن و پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است.
3. کاربردهای تمبر هندی در خانه داریاز پالپ تمبر هندی می توانید به اسم ماده ای برای براق کردن فلزات بهره ببرید. این میوه حاوی اسید تارتاریک است که برای از بین بردن جرم فلزات مس و برنز کاربرد دارد.
خلاصه: از تمبر هندی به اسم طعم دهنده برای تهیه ٔ بسیاری از غذاها و سس ها استفاده می گردد. این میوه، خواص درمانی هم دارد و علاوه براین از آن می توان به اسم جرم گیر فلزات هم استفاده کرد.
تمبر هندی سرشار از مواد مغذی مختلف است. یک فنجان معادل 120 گرم از پالپ این میوه حاوی مواد زیر است:
-مهمیم: 28 درصد از احتیاج روزانه
-پتاسیم: 22 درصد از احتیاج روزانه
-آهن: 19 درصد از احتیاج روزانه
-کلسیم: 9 درصد از احتیاج روزانه
-فسفر: 14 درصد از احتیاج روزانه
-ویتامین b1 (تیامین): 34 درصد از احتیاج روزانه
-ویتامین b2 (ریبوفلاوین): 11 درصد از احتیاج روزانه
-ویتامین b3 (نیاسین): 12 درصد از احتیاج روزانه
به غیر از موراد بالا، مواد مغذی دیگری چون ویتامین c، ویتامین k، ویتامین b6، فولات، ویتامین ب 5، مس و سلنیوم در این میوه وجود دارد.
این میوه بعلاوه حاوی 6 گرم فیبر، 3 گرم پروتئین و یک گرم چربی است. در مجموع 287 کالری دارد که بیشتر آن از قند است.
در واقع، یک فنجان تمبر هندی، حاوی 69 گرم کربوهیدرات به شکل قند است که برابر است با 17/5 قاشق چای خوری شکر.
با وجود این مقدار بالای قند، تمبر هندی به اسم میوه، شکر افزوده نیست؛ یعنی از آن دسته مواد قندی نیست که با سندرم متابولیک و دیابت در ارتباط است.
با وجود این، تمبر هندی نسبت به بسیاری از میوه های دیگر، کالری بالایی دارد و برای کسانی که در کوشش اند تا مقدار کالری ورودی بدن را کنترل نمایند، ممکن است مشکل ساز گردد.
این میوه حاوی پلی فنول است. این عنصر گیاهی خواص فراوانی برای سلامتی دارد و بسیاری از انواع آن به اسم آنتی اکسیدان در بدن عمل می نمایند.
خلاصه: تمبر هندی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، آمینواسیدها و عناصر گیاهی ارزشمند است. بعلاوه، مقدار بالایی قند و کالری دارد.
نحوه عرضه تمبر هندیتمبر هندی به شکل های آماده مثلا آب نبات و شربت های مخصوص هم عرضه می گردد.
این میوه را به شکل خالص در سه مدل مختلف می توانید پیدا کنید:
غلاف های خام
این غلاف ها نوعِ تولید نشده تمبر هندی است. این میوه به شکل دست نخورده عرضه می گردد و به راحتی می توانید غلاف آن را باز و پالپ تمبر هندی را خارج کنید.قطعات مسطح و فشردهاین شکل از تمبر هندی به وسیله جدا کردن پوسته و هسته های تمبر هندی، فشار دادن پالپ آن و ایجاد قطعات مسطحی از پالپ، عرضه می گردد. این مرحله، مرحله ای بعد از تمبر هندی خام است و مراحل تولید را طی می نماید.
تمبر هندی تغلیظ شده یا کنسانترهکنسانتره تمبر هندی از پالپ های آن تهیه می گردد و این پالپ ها را می جوشانند. ممکن است در این مرحله به آن مواد نگهدارنده اضافه نمایند.
خلاصه: تمبر هندی خالص به شکل های مختلفی عرضه می گردد: غلاف های خام، پرس شده و کنسانتره. ممکن است به شکل آب نبات یا شربت هم در بعضی از کشورهای جهان عرضه گردد.
اخطار در خصوص مصرف تمبر هندیتنها نگرانی که در خصوص مصرف تمبر هندی وجود دارد این است که این میوه، فشار خون را کاهش می دهد و رقیق نماینده خوناست. در صورت مصرف این میوه و بعد وقوع حادثه ای که منجر به خونریزی گردد، بند آوردن خونریزی کار سختی است. اگرآسپرین یا داروهای رقیق نماینده ٔ خون مصرف می کنید، از مصرف بیش از مقدار ٔ تمبر هندی خودداری کنید.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون