5 نوع شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز
به گزارش وبمستر وبلاگ، شیرینی ها همواره در عید نوروز جایگاه خاص خود را داشته اند. بعضی افراد این گزینه پذیرایی را به شکل آماده تهیه می نمایند و گروهی دیگر ترجیح می دهند که خودشان آن ها را در منزل درست نمایند. گاهی برای درست کردن این شیرینی ها به فر احتیاج است و گاهی حتی درون تابه یا قابلمه نیز پخت آن ها انجام می گردد. در این مطلب می خواهیم به سراغ شیرینی های ساده و بدون فر برویم و طرز تهیه 5 نوع شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز مانند شیرینی مارمالادی ، شیرینی قایقی، شیرینی شکری، شیرینی نخودچی و شیرینی پفکی را به شما آموزش دهیم. پیشنهاد می کنیم این دستورالعمل ها را با دقت بخوانید و در نوروز سال جاری، با شیرینی نوروز بدون فر ، به شکلی متفاوت از مهمانان خود پذیرایی کنید.

شیرینی مارمالادی
شیرینی مارمالادی یا همان مربایی را معمولا درون فر تهیه می نمایند؛ اما دستور پختی هم برای کسانی که در منزل به فر دسترسی ندارند، وجود دارد. در این روش پخت باید مقدار مواد اولیه دقیقا مطابق با آنچه که در جدول آورده ایم، آماده گردد و مراحل پخت نیز کاملا طبق دستوری باشد که آموزش داده می گردد.
مواد اولیه برای طرز تهیه شیرینی مارمالادی
مواد اولیه این شیرینی 5 دقیقه ای بدون فر شامل ترکیبات زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
کره یا روغن قنادی | 120 گرم |
پودر قند | 2/1 پیمانه |
آرد | 2 پیمانه |
وانیل | 2/1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 2/1 قاشق چای خوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
مارمالاد یا مربا | به مقدار کافی |
مراحل طرز تهیه شیرینی مارمالادی
در ادامه طرز تهیه شیرینی نوروزی بدون فر مارمالادی را با هم می خوانیم:
- مرحله اول: روغن را همراه با پودر قند درون کاسه بریزید و آن ها را با همزن کاملا مخلوط کنید.
- مرحله دوم: وانیل را به این ترکیبات بیفزایید.
- مرحله سوم: بکینگ پودر و تخم مرغ را هم درون کاسه بریزید.
- مرحله چهارم: مواد را به خوبی ترکیب کنید تا در نهایت خمیری چسبناک و یک دست را به شما بدهد.
- مرحله پنجم: آرد را الک کنید و کم کم روی مواد دیگر بریزید.
- مرحله ششم: زمانی که حس کردید خمیر نرم شده است و به دستتان نمی چسبد، دیگر احتیاجی به اضافه کردن آرد ندارید.
- مرحله هفتم: خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و با وردنه پهن کنید. سپس آن را برای مدت زمان 30 دقیقه درون یخچال بگذارید.
- مرحله هشتم: شعله پخش کن را روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد.
- مرحله نهم: خمیر را پس از خارج کردن از یخچال روی سطح مورد نظرتان پهن کنید.
- مرحله دهم: سپس با استفاده از کاتر قالب های دلخواه خود را روی آن به وجود آورید.
- مرحله یازدهم: نصف قالب ها را با ماسوره سوراخ کنید.
- مرحله دوازدهم: تابه ای را روی حرارت قرار دهید و با روغن کمی آن را چرب کنید.
- مرحله سیزدهم: شیرینی ها را درون تابه بچینید و درب آن را همراه با دمکنی بپوشانید.
- مرحله چهاردهم: اجازه دهید این شیرینی ها برای 20 دقیقه روی حرارت پخته شوند.
- مرحله پانزدهم: دانه های شیرینی کامل را روی سینی قرار دهید و با مارمالاد آن ها را بپوشانید. سپس دانه های شیرینی را که در قسمت میانی آن ها حفره ایجاد شده است، روی آن ها قرار دهید.
- مرحله شانزدهم: در آخر هم روی شیرینی ها را تزئین کنید.
شیرینی قایقی
شیرینی قاشقی یکی دیگر از پیشنهادهای ما برای عید نوروز است. این شیرینی هم با فر و بدون فر تهیه می گردد که در اینجا می خواهیم به معرفی دستور پخت بدون فر آن اشاره کنیم. مواد اولیه مورد احتیاج و بعلاوه مراحل پخت این شیرینی را می توانید در ادامه ببینید:
مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه شیرینی قایقی
درست کردن این شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر به مواد زیادی احتیاج ندارد. جدول زیر شامل تمام ترکیبات اولیه شیرینی قایقی است:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
آرد | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
ماست | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | 4/1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه شیرینی قایقی
مراحل زیر کلیه کارهایی را که باید برای درست کردن این شیرینی ساده و سریع سرخ نموده انجام دهید، به شما آموزش می دهد:
- مرحله اول: تخم مرغ، شکر و وانیل را در کاسه ای به خوبی هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله دوم: آرد و بکینگ پود را هم به مواد اضافه کنید.
- مرحله سوم: ماست را روی ترکیبات بریزید و آن ها را تا زمانی که کاملا یک دست شوند، با هم مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: کمی روغن را درون تابه بریزید و اجازه دهید کاملا داغ گردد.
- مرحله پنجم: با قاشق از مواد آماده شده بردارید و آن را درون تابه بریزید. البته می توانید از قالب هم بهره ببرید تا شکل نهایی شیرینی ها بهتر گردد.
- مرحله ششم: شعله زیر تابه باید ملایم باشد تا داخل کیک کاملا پخته گردد.
- مرحله هفتم: پس از سرخ کردن هر دو طرف کیک ها می توانید آن ها را درون دستمال یا سبد قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد. سپس کیک ها را سرو کنید.
شیرینی شکری
شیرینی شکری یکی از پرطرفدارترین مدل های شیرینی و مخصوص شهر کرمانشاه است. این شیرینی هم برای مهمانان در عید نوروز مناسب است و هم می توانید آن را برای استفاده روزمره بپزید و در کنار چای یا قهوه میل کنید. در ادامه مواد اولیه مورد احتیاج و دستور پخت این شیرینی را به شما آموزش خواهیم داد:
مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه شیرینی شکری
جدول زیر شامل کلیه مواد اولیه ای است که برای درست کردن این شیرینی ساده با ارد و شکر بدون فر باید آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
آرد | به مقدار کافی |
روغن مایع یا کره | 4/1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | 4/1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | کمی |
آب جوش | 2/1 پیمانه |
مراحل طرز تهیه شیرینی شکری
قبل از آنکه بخواهید مراحل طرز تهیه این شیرینی ساده و مقرون به صرفه را انجام دهید، باید کره را به دمای محیط برسانید. سپس کار خود را برای درست کردن شیرینی شروع کنید:
- مرحله اول: تخم مرغ، شکر، وانیل و نمک را با همزن برقی برای مدت زمان 5 دقیقه بزنید. سپس آب جوش را هم به آن ها اضافه کنید.
- مرحله دوم: آرد را پس از الک کردن به همراه بکینگ پودر به مواد مایه بیفزایید.
- مرحله سوم: با ترکیب کردن این مواد خمیر نرم و سبکی ایجاد می گردد که باید برای 20 دقیقه در دمای محیط استراحت کند.
- مرحله چهارم: بعد از فرم دادن خمیر آن را درون روغن سرخ کنید.
- مرحله پنجم: بعد از سرخ شدن شیرینی ها آن ها را در شربت بیندازید.
- مرحله ششم: درنهایت شیرینی ها را از شربت خارج کنید و در صافی بگذارید تا کاملا خشک شوند.
- مرحله هفتم: شیرینی ها را در مخلوط شکر و دارچین بغلطانید و آن ها را سرو کنید.
شیرینی پفکی گردویی
شیرینی گردویی هم از شیرینی هایی است که پخت آسانی دارد. اصلی ترین موادی که برای درست کردن این شیرینی باید در نظر بگیرید، گردوست که به صورت آسیاب شده مورد استفاده قرار می گیرد. بقیه مواد اولیه مورد احتیاج و مراحل پخت این شیرینی نیز در ادامه گفته شده اند:
مواد اولیه برای تهیه شیرینی پفکی گردویی
ترکیباتی که برای درست کردن این شیرینی به آن احتیاج دارید، باید دقیقا همان مقادیری باشند که در جدول زیر آمده است. در صورت احتیاج به مقادیر بیشتر باید همه مواد را به یک مقدار اضافه کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
پودر قند | 75 گرم |
وانیل | 2/1 قاشق چای خوری |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 3/1 قاشق چای خوری |
گردوی خردشده | 1 لیوان |
مراحل طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی
طرز تهیه شیرینی تابه ای بدون فر پفکی به صورت زیر است:
- مرحله اول: زرده تخم مرغ را با پودر قند و وانیل ترکیب کنید و آن ها را به خوبی هم بزنید تا رنگ این ترکیب سفید گردد.
- مرحله دوم: آرد سفید و بکینگ پودر را هم به این مواد اضافه کنید.
- مرحله سوم: گردو را هم روی این مواد بریزید و آن ها را به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: قابلمه ای را روی شعله پخش کن قرار دهید و درب آن را بگذارید تا کاملا گرم گردد.
- مرحله پنجم: کف تابه را با روغن چرب کنید و با قاشق مرباخوری، مواد مورد نظرتان را با فاصله تعیین درون آن قرار دهید.
- مرحله ششم: در تابه را با دمکنی بپوشانید و اجازه دهید تا برای 20 دقیقه بپزد.
- مرحله هفتم: بعد از پخت کامل می توانید شیرینی ها را سرو کنید.
شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یک شیرینی نوروز بدون فر بوده و برای پذیرایی از مهمانان بسیار مناسب است. شما می توانید آن را با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان ممکن در منزل تهیه کنید. به علاوه مدت ماندگاری آن هم زیاد است؛ البته به شرطی که در داخل ظروف دربسته نگهداری گردد. آنچه که اصلی ترین ماده برای درست کردن این شیرینی به شمار میرود، آرد نخودچی است که در ترکیب با ادویه و طعم دهنده های دیگر مزه خوبی را ایجاد خواهد نمود. جدول مواد اولیه و مراحل پخت شیرینی را در ادامه بخوانید.
مواد اولیه برای تهیه شیرینی نخودچی
ترکیبات مورد احتیاج برای درست کردن این شیرینی خانگی بدون فر شامل موادی هستند که در جدول زیر به همراه مقادیر مورد احتیاج برایتان آورده ایم:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
آرد نخودچی | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
هل آسیاب شده | 2 عدد |
کره | 1 لیوان |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
زعفران و گلاب | به مقدار لازم |
پودر پسته | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه شیرینی نخودچی
پس از آماده نموده مواد بالا باید مراحل زیر را برای درست کردن شیرینی طی کنید:
- مرحله اول: آرد نخودچی را در تابه مناسب تفت دهید.
- مرحله دوم: کره را آب کنید و پس از سرد شدن، آرد را روی آن بریزید.
- مرحله سوم: هل و وانیل را هم به این مواد اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا ترکیبی یک دست و خمیری را به شما بدهد.
- مرحله چهارم: روی سطحی صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن پهن کنید.
- مرحله پنجم: با قالب شیرینی یا چاقو، شیرینی ها را به فرم دلخواه خود درآورید.
- مرحله ششم: روی شیرینی را کمی زعفران و گلاب بمالید و روی آن را با پودر پسته تزئین کنید.
برترین شیرینی های نوروز را از خبرنگاران بخواهید…
در بالا طرز تهیه چند نوع شیرینی ساده عید نوروز را شرح دادیم. با این حال، اگر فرصت کافی برای درست کردن شیرینی نوروز بدون فر را ندارید، می توانید آن ها را از خبرنگاران سفارش دهید. سفارش انلاین شیرینی در این پلتفرم به سادگی و تنها با چند کلیک ساده انجام خواهد شد. درنهایت نیز کالای درخواستی شما در سریع ترین زمان ممکن و با بسته بندی کاملا بهداشتی به دستتان خواهد رسید. راستی شما برای نوروز سال جاری خود چه تصمیمی دارید؟ پیشنهادهای خود را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ فود