طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل ؛ مناسب عید نوروز

به گزارش وبمستر وبلاگ، شیرینی برنجی یا نان برنجی از اصیل ترین شیرینی های ایرانی به شمار میرود که کمتر کسی به عطر و طعم آن نه می گوید. ریشه این شیرینی خوشمزه را همچون طرز تهیه کاک کرمانشاهی باید در کرمانشاه جست. این شیرینی خشک به علت نرمی، لطافت و مدت زمان طولانی نگه داری یکی از برترین شیرینی های خانگی برای عید نوروز به شمار میرود. پس طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی را بخوانید تا بتوانید به سادگی و همچون قنادهای حرفه ای در منزل آن را درست کنید.

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل ؛ مناسب عید نوروز

مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

  • روغن جامد صاف قنادی 250 گرم
  • پودر قند 175 گرم
  • تخم مرغ بزرگ یک عدد
  • آرد برنج 500 گرم
  • پودر هل یک قاشق مرباخوری
  • مخلوط آب و گلاب یک دوم پیمانه
  • تخم خرفه به مقدار لازم
  • سیاه دانه به مقدار لازم
  • زعفران دم نموده به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی

1. روغن را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید روغن قنادی را صاف کنید. پس آن را داخل تابه بریزید تا ذوب گردد. سپس روغن ذوب شده را داخل یک شیشه بریزید. شیشیه را داخل یخچال بگذارید تا کامل خنک و سفت گردد. در صورت عدم دسترسی به ترازو برای مقدار گیری مقدار روغن، جای نگرانی نیست چراکه معادل آن برابر با یک لیوان فرانسوی دسته دار است.

2.سفیده تخم مرغ را جدا کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید یک عدد تخم مرغ بزرگ را زرده و سفیده آن را جدا کنید. فقط مراقب باشید که زرده ای داخل ظرف سفیده نریزد. حال با یاری هم زن برقی سفیده را با سرعت تند آن قدر بزنید که کف کند. با مشاهده کف سفیده، به به هم زدن ادامه دهید تا همچون خامه فرم گرفته گردد. در نهایت ظرف سفیده را برای مابقی مراحل تهیه شیرینی برنجی داخل یخچال بگذارید تا خنک گردد. در صورت عدم دسترسی به روغن صاف قنادی یا روغن کرمانشاهی می توانید طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی با کره کرمانشاهی را خوانده و به این روش درست کنید.

نکته: حالت سفیده باید به گونه ای باشد که با برگرداندن ظرف، بیرون نریزد.

3. زرده را آماده کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید پودر قند را خوب الک کنید تا گرد و غباری در آن باقی نماند. سپس روغن و پودر قند را داخل کاسه بریزید و با دور تند هم بزنید. مخلوط که سبک و کرمی رنگ شد، زرده و پودر هل را هم داخل کاسه بریزید. مخلوط را برای 2 دقیقه دیگر هم بزنید تا سبک گردد. در صورت نبود ترازو می توانید طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی با پیمانه را بخوانید.

4. مایه خمیر شیرینی را درست کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نان برنجی باید ظرف سفیده را از یخچال بیرون بیاورید. حال به آرامی آن را به مخلوط زرده اضافه کنید. با لیسک هم بزنید فقط مراقب باشید پف سفیده نخوابد. در ادامه آرد برنج را دو تا سه بار الک کنید. حال آرد را داخل ظرف بریزید و به آرامی هم بزنید. در نهایت مخلوط آب و گلاب را بریزید. مواد را مجدد به آرامی هم بزنید. در نتیجه خمیری نرم و لطیف دارید که باید با نوک انگشتان یا لیسک آن را هم بزنید. به یاد داشته باشید که در این مرحله، خمیر کمی شل است پس جای نگرانی نیست. طرز تهیه شیرینی قیطونی از دیگر شیرینی های خانگی خوشمزه است که به راحتی از پس آن برخواهید آمد.

نکته: خمیر شیرینی باید صاف و بدون ترک باشد پس یک تکه از خمیر برداشته و آن را گلوله کنید تا مطمئن شوید.

5. به خمیر استراحت دهید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نان برنجی کرمانشاهی می توانید طبق ذائقه تان خمیر را به 2 قسمت تقسیم کنید. یکی از خمیرها را کمی زعفران دم نموده غلیظ اضافه کنید در حالی که خمیر دیگر را ساده نگه دارید. از سویی دیگر می توانید آن را کامل ساده یا زعفرانی بکنید. برای انسجام بیشتر خمیر، ظرف های خمیر را با یک حوله یا پارچه تمیز بپوشانید. سپس آن را 24 ساعت در جایی خنک خارج از یخچال بگذارید. اگر در پی یک طعم ساده و اصیل برای پذیرایی هستید حتما طرز تهیه شیرینی اتریشی را بخوانید.

6. نان برنجی را بپزید

در ششمین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید فر را با دمای 175 درجه سانتی گراد روشن و گرم کنید. گلوله هایی یکسان از خمیر بردارید. سپس آن را در دستان خود خوب گرد کنید. بعد با یاری مهره نان برنجی یا ماسوره روی خمیر طرح بیندازید. نان برنجی ها را داخل سینی فر بگذارید. روی آن ها با توجه به سلیقه تان، سیاه دانه یا خرفه بریزید. سینی فر را به مدت 25 دقیقه داخل فر با دمای 175 درجه سانتی گراد بگذارید تا پخته شوند. از طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی برای پذیرایی در روزهای عیدتان غافل نشوید.

نکات تکمیلی تهیه شیرینی نان برنجی

شیرینی نان برنجی همچون شیرینی قطاب یزدی، از اصیل ترین شیرینی های ایرانی به شمار میرود که هواداران بسیاری دارد. نکات تکمیلی زیر، به شما در پیش بردن مراحل پخت یاری خواهد نمود.

طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی بدون فر

شیرینی نان برنجی کرمانشاهی به دلیل پخت بدون فر بسیار مورد توجه افراد است. در دستور تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی بدون فر باید از تابه دوطرفه بهره ببرید. پس دو لایه کاغذ روغنی کف تابه تان پهن کنید. شیرینی ها را با فاصله از یکدیگر داخل تابه پایپ کنید. حال شیرینی برنجی ها را مهر زده و کمی خرفه یا سیاه دانه روی آن ها بپاشید. سپس در تابه را ببندید. شیرینی ها در نهایت بعد از 15 تا 20 دقیقه آماده سرو هستند. استفاده از شعله پخش کن و حرارت کم در پخت شیرینی برنجی بدون فر را از قلم نیاندازید. طرز تهیه شیرینی نخودچی با لیوان از دیگر شیرینی های نوستالژی است که برای پذیرایی در روزهای نوروز می توانید در برنامه تان قرار دهید.

دلایل ترک روی شیرینی برنجی کرمانشاهی

شیرینی برنجی کرمانشاهی را به نرمی و لطافت آن می شناسند که در دهان آب می گردد پس نباید تَرَکی روی شیرینی مشاهده کرد. در صورت مشاهده ترک روی شیرینی ها هنگام پخت باید دلیل را در استفاده کم از آب، ورز نامناسب خمیر، اضافه کردن آب سرد به جای آب جوش و الک نکردن آرد برنجی دانست. از دیگر شیرینی های سنتی و اصیلی که برای عید به راحتی در خانه می توان درست کرد طرز تهیه قطاب شمالی در خانه با و بدون فر است.

استفاده از روغن کرمانشاهی در دستور تهیه شیرینی برنجی

در دستور سنتی تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی از روغن کرمانشاهی اصل استفاده می گردد. در نتیجه استفاده از این روغن عطر، طعم و نرمی فوق العاده ای به شیرینی می دهد که نمی توان آن را نادیده گرفت. اگر روغن کرمانشاهی در دسترس تان نبود همچون دستور می توانید از روغن صاف قنادی یا کره حیوانی بهره ببرید. شما باید این نکته را بدانید که در صورت استفاده از کره، شیرینی تان ماندگاری کمتری خواهید داشت پس بهتر است آن را صاف کنید.

دلایل خشکی شیرینی برنجی کرمانشاهی

مهم ترین دلیل خشکی در طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی، استفاده کم از روغن صاف قنادی یا کرمانشاهی است. از دیگر نکاتی که می توان به آن اشاره داشت، هم زدن زیاد خمیر شیرینی است که منجر به روغن انداختن آن خواهد شد. این کار خشکی و سفتی شیرینی بعد از پخت و بیرون آمدن از فر را به همراه دارد. در آخر این که، استفاده مداوم از آرد، خشک شدن خمیر و شیرینی را به همراه دارد. طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع با و بدون فر از دیگر شیرینی های عید است که به راحتی می توانید در منزل آن را درست کنید.

تزئین و سرو شیرینی برنجی کرمانشاهی

نان برنجی معمولا قبل از پخت مهر روی آن می خورد. شما با توجه به سلیقه تان از هر نوع مهر و شکلی که بخواهید می توانید بهره ببرید. روی آن را باید سیاه دانه، خرفه، دانه خشخاش، پودر پسته، گردو خردشده و پودر گل محمدی بریزید. اگر شیرینی سه رنگی می خواهید می توانید خمیر را سه نصف نموده، به نیمی از آن زعفران و به نیمی دیگر پودر شکلات اضافه کنید. این شیرینی سنتی را معمولا با تهیه شربت زعفران یا یک لیوان چای داغ سرو می نمایند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 18 اسفند 1403 بروزرسانی: 18 اسفند 1403 گردآورنده: blogwebmaster.ir شناسه مطلب: 1104

به "طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل ؛ مناسب عید نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی اصیل ؛ مناسب عید نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید