طرز تهیه ترشی بادمجان به 11 نوع مختلف
به گزارش وبمستر وبلاگ، ترشی بادمجان از جمله ترشی های بسیار خوشمزه ای است که در کنار غذاهای مختلف، فوق العاده خواهد بود. عطر، طعم و بافت نرم بادمجان، زیر زبان به قدری خوشایند است که ممکن است خوردن آن برای برخی افراد به عادتی همیشگی تبدیل گردد. طرز تهیه ترشی بادمجان با روش های مختلفی همانند ترشی بادمجان خانگی، بادمجان شکم پر، لیته بادمجان،دودی، با رب انار و… انجام می گردد.

در این مطلب از مجله خبرنگاران ، قصد داریم تا انواع ترشی بادمجان را معرفی نموده و نگاهی به طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی و شکم پر بیندازیم. اگر شما هم تمایل دارید تا نحوه تهیه این ترشی را یاد بگیرید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
ترشی بادمجان | |
تعداد نفرات | 8 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان تهیه | 20 دقیقه |
مقدار سختی | میانه |
طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست
ترشی بادمجان یکی از انواع ترشی و شور پرطرفدار است که درست کردن آن بدون دردسر نیست؛ اما از سویی دیگر، مواد اولیه و ادویه های این ترشی همواره در دسترس هستند. شما برای تهیه این ترشی به سرکه، بادمجان و میزانی ادویه ترشی معطر احتیاج دارید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان فوری را با هم می خوانیم.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/ترشی-بادمجان-.mp4
مواد لازم در طرز تهیه ترشی بادمجان ساده با پوست
سبزی ترشی بادمجان شامل سبزی های معطر مانند ترخون، جعفری، نعنا و سبزی های محلی است. مواد اولیه لازم برای تهیه این ترشی خوشمزه خانگی، به شرح زیر است که بادمجان را می توان مهم ترین ترکیب در ترشی دانست:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
بادمجان قلمی | 8 عدد |
سیر | 5 حبه |
سبزی معطر شامل جعفری، نعناع، ترخون و سبزی محلی | از هر کدام، 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سبز | 2 عدد |
سرکه | 2 لیتر |
سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و فلفل سیاه | به میزان کافی |
دستور تهیه ترشی بادمجان خانگی
برای طرز تهیه ترشی بادمجان سرکه ای و فوری، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا سر و ته بادمجان ها را بگیرید و آن ها را به قطعات درشت خرد کنید.
- مرحله دوم: برای هر یک کیلوگرم بادمجان، به یک لیوان سرکه احتیاج دارید. بادمجان ها را در سرکه و نمک برای یک ربع بجوشانید. سپس بادمجان ها را در جایی قرار دهید که سرکه اضافی آن ها خارج گردد؛ برای این کار می توانید بادمجان را در آبکش بگذارید.
- مرحله سوم: سیر و فلفل سبز را خرد نموده و با دیگر مواد ترشی شامل سبزی های معطر (جعفری، نعناع، ترخون و سبزی محلی)، سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و سیاه ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: میزانی از بادمجان ها را داخل شیشه بریزید و روی آن ها بخشی از مواد ترشی را اضافه کنید. دوباره بادمجان بگذارید و به همین ترتیب، مواد ترشی و بادمجان را به صورت لایه لایه در ظرف قرار دهید.
- مرحله پنجم: نمک و سرکه را با هم مخلوط نموده و به مواد ترشی بیفزایید. میزان سرکه باید به مقدار ای باشد که روی مواد ترشی را بگیرد.
- مرحله ششم: درب ظرف را ببندید و آن را حدود 2 هفته در جایی خنک نگهداری کنید تا ترشی شما آماده گردد. اگر در این مدت مواد ترشی، سرکه را به خود جذب کردند و میزان آن کم شد، مجددا روی ترشی سرکه بریزید.
تهیه این ترشی خوشمزه به انتها رسید و پیشنهاد می کنیم که اگر به طعم بادمجان در ترشی علاقه مند هستید، طرز تهیه ترشی خرفه را هم ببینید؛ عطر و طعم این ترشی دست کمی از ترشی بادمجان ندارد.
ایده هایی دیگر برای تهیه ترشی بادمجان ساده
ترشی بادمجان ساده و فوری مطابق مراحل گفته شده در بخش قبل تهیه می گردد، اما با کمی تغییرات کوچک می توان این ترشی را با حالت های دیگری نیز تهیه کرد که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم.
طرز تهیه ترشی بادمجان درسته
طرز تهیه ترشی بادمجون (بادمجان) درسته تفاوت چندانی با روش قبلی ندارد. در حقیقت برترین ترشی بادمجان، به نوع بادمجان و مواد اولیه مورد استفاده در آن مرتبط است. اگر بادمجان های شما ریز باشد، ترشی شکیل تری خواهید داشت. در این روش دیگر احتیاجی به خرد کردن بادمجان ها نیست و می توانید تمامی مراحل گفته شده را با همان روش قبلی انجام دهید.
طرز تهیه ترشی بادمجان حلقه ای ساده
برای تهیه ترشی بادمجان حلقه ای کافی است تا بادمجان ها را به صورت حلقه ای خرد کنید. البته فرقی نمی نماید بادمجان هایی که استفاده می کنید، درشت باشند یا ریز؛ اما طبعاً بادمجان حلقه ای با بادمجان های ریز، شکل و شمایل زیباتری خواهد داشت. دقت داشته باشید که در صورت استفاده از بادمجان های ریز، آن ها را بیش از حد حرارت ندهید که له نشوند. هر قدر بادمجان ها قلمی تر و ریزتر باشند، به زمان کمتری برای پخت آن ها احتیاج دارید. مراحل طرز تهیه این ترشی هم کاملا مشابه طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی در ابتدای این مقاله است.
طرز تهیه ترشی بادمجان تکه ای
اگر بخواهید ترشی خود را با بادمجان تکه ای درست کنید، کافی است که بادمجان ها را به صورت تکه ای و در ابعاد میانه، برش بزنید. در این صورت، باید مراقب باشید تا در طول آماده کردن ترشی، بادمجان ها له نشده و شکل ظاهری خود را از دست ندهند. این ترشی تنها از نظر ظاهری فرق دارد، اما همان طعم مجذوب نماینده قبل را خواهد داشت.
طرز تهیه ترشی مخلوط بادمجان
برای درست کردن این ترشی علاوه بر بادمجان به سبزیجات دیگری شامل گل کلم، کرفس، خیار، هویج و پیاز کوچک هم احتیاج دارید. سبزیجات را بشویید، به مقدار دلخواه خرد نموده و روی یک پارچه پهن کنید تا آب اضافی آن ها خارج شده و خشک شوند. روش تهیه ترشی مخلوط بادمجان با مراحل درست کردن ترشی فوری که در ابتدای مقاله معرفی گردید، تفاوتی ندارد؛ تنها باید سبزیجات خرد شده را نیز همراه بادمجان ها در ظرف ترشی بریزید و سرکه را روی آن ها اضافه کنید.
طرز تهیه ترشی بادمجان لیته
ترشی بادمجان لیته، از جمله ترشی های بسیار خوشمزه ای است که هواداران زیادی دارد و طرز تهیه ترشی لیته بادمجان نیز به آسانی انجام می گردد. در طرز تهیه لیته بادمجان خیلی ریز یا له شده کافی است تا بادمجان را له نموده و آن را به شکل پوره در بیاورید. در تهیه این ترشی، همه مواد به شکل له شده و پوره ای با هم مخلوط شده و در نهایت، بافت یکدستی خواهند داشت. گفتنی است که می توانید در طرز تهیه ترشی لیته ، از تمر هندی یا رب انار هم استفاده نموده و طعم ترشی را تغییر دهید.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر شیرازی
ترشی بادمجان شکم پر یکی از هم خانواده های پرملات تر ترشی بادمجون مرسوم خودمان است. در این ترشی، مخلوطی از سبزیجات مختلف به همراه ادویه مخصوص، داخل بادمجان قرار می گیرند و یک طعم بی نظیر می سازند. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این ترشی خوشمزه و پرطرفدار خانگی معرفی گردیده است.
مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر
درست کردن ترشی بادمجان شکم پر با گلپر موجب طعم بهتر آن می گردد؛ البته از گلپر در طرز تهیه شور گل کلم نیز استفاده می نمایند. دیگر مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه این روش شامل موارد زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
بادمجان کوچک | 5 عدد |
سرکه | به میزان لازم |
آب جوش | به میزان لازم |
جعفری | 1 بسته |
ترخون | 1 بسته |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
فلفل چیلی | 4 یا 5 عدد |
فلفل قرمز | 3 عدد |
نمک، زردچوبه و گلپر | به میزان لازم |
دستور تهیه ترشی بادمجان شکم پر
این ترشی هم مانند طرز تهیه ترشی پیاز قرمز، حاوی فلفل قرمز است و برای تهیه آن باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: سبزیجات ترشی شامل جعفری، ترخون و فلفل دلمه ای را به شکل منظم خرد کنید.
- مرحله دوم: روی بادمجان ها با چاقو یک خط افقی ایجاد کنید، اما نباید بادمجان نصف گردد. در ادامه، بادمجان ها را در قابلمه قرار دهید و یک فنجان سرکه به همراه میزان کافی آب جوش به آن ها اضافه کنید تا روی بادمجان ها را بپوشاند. حالا قابلمه را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مرحله سوم: سبزیجات خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید. حبه های سیر را در کاسه له نموده و فلفل های چیلی خرد شده را نیز اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی شکم پر شیرازی، نمک، زردچوبه و گلپر آسیاب شده را به کاسه افزوده و تمام مواد را مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
- مرحله پنجم: بادمجان ها را با مخلوط سبزیجات پر نموده و شیار ایجاد شده روی آن ها را با یک خلال دندان چوبی، مهر و موم کنید. از یک ظرف شیشه ای استفاده نموده و بادمجان ها را درون شیشه قرار دهید. روی فلفل های قرمز چند سوراخ ایجاد کنید و آن ها را در ظرف بگذارید.
- مرحله ششم: سرکه را با 1 قاشق غذاخوری نمک و 1 یا 2 فنجان آب ترکیب کنید. مخلوط سرکه را در ظرف بریزید تا اطراف مواد را پر کند. سپس بادمجان ها را با میزانی ترخون خرد شده بپوشانید.
- مرحله هفتم: درب ظرف شیشه ای را محکم ببندید تا هوا وارد آن نگردد. شیشه را به مدت 20 تا 25 روز در دمای اتاق نگه دارید. (درب ظرف را در این مدت باز نکنید.) پس از گذشت این مدت، ظرف را به یخچال منتقل نموده و از این ترشی خوشمزه، همراه غذاهای خود بهره ببرید.
ایده هایی دیگر برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر
با اضافه کردن بعضی از دیگر مواد اولیه و با ایجاد تغییراتی کوچک در طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر می توان انواع مختلفی از این ترشی را تهیه کرد که در ادامه این بخش به معرفی آن ها پرداخته ایم.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر تبریزی
تبریزی ها برای درست کردن ترشی بادمجان شکم پر روش گفته شده در قسمت قبل را انجام می دهند، با این تفاوت که هویج را نیز به فهرست مواد اولیه ترشی اضافه می نمایند. به این منظور هویج را شسته و پوست بگیرید؛ سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد نموده و با دیگر مواد میانی بادمجان ها ترکیب کنید. استفاده از هویج در ترشی بادمجان شکم پر روش مرسومی است و باعث خوشمزه تر شدن ترشی می گردد.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با رب انار
اگر تصمیم به تهیه ترشی بادمجان شکم پر با رب انار داشته باشید، باید در مرحله افزودن سرکه، به مقدار 2 قاشق غذاخوری رب انار نیز به مواد اولیه ترشی اضافه کنید. افزودن رب انار به این ترشی، باعث می گردد تا ترشی هم رنگ فوق العاده ای به خود بگیرد و هم طعم و مزه این ترشی با رب انار بسیار عالی گردد.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر با تمر هندی
ممکن است که بخواهید در تهیه ترشی بادمجان خانگی و خوشمزه، به جای رب انار از تمر هندی بهره ببرید. درست کردن ترشی بادمجان با تمر هندی باعث خواهد شد تا طعم و عطر تمر هندی ترشی را پر نموده و یک مزه تازه و البته بسیار مجذوب نماینده ایجاد گردد. در تهیه ترشی بادمجان شکم پر با تمبر هندی، به چند عدد تمبر هندی احتیاج دارید. کافی است هسته تمبر هندی ها را جدا نموده و له کنید، سپس آن را به دیگر مواد میانی ترشی بیفزایید.
طرز تهیه ترشی بادمجان دودی
با دودی کردن بادمجان ها می توانید طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی یا دودی را دنبال کنید. طعم دودی در این ترشی، باعث می گردد تا مزه متفاوتی از آن ایجاد گردد. برای دودی کردن بادمجان ها، می توانید آن ها را روی زغال یا آتش، کباب کنید. البته مراقب باشید که بادمجان ها بیش از حد حرارت ندیده و نسوزند.
مهم ترین نکات در طرز تهیه انواع ترشی بادمجان خانگی
برای آنکه ترشی بادمجان خانگی شما طعم خوب و ظاهر خوشایندی داشته باشد، این نکات را در نظر بگیرید:
- بهتر است سیر را به صورت کاملا ریز خرد کنید؛ برای این کار می توانید از غذاساز یا میکسر هم یاری بگیرید.
- در طرز تهیه انواع ترشی بادمجان، از بادمجان های قلمی بهره ببرید تا مطمئن باشید که تخمه ندارند.
- در صورتی که بادمجان های شما ریز است، می توانید از آن ها به صورت کامل بهره ببرید و احتیاجی به خرد کردن نیست. برش بادمجان به قطعات کوچک، به مراتب شکیل تر و خوش ظاهر تر است.
- مرحله جوشاندن بادمجان ها را بیش از مقدار طولانی نکنید تا بافت آن ها حفظ گردد.
- ریز کردن بیش از مقدار بادمجان ها، باعث له شدن بافت آن ها و به هم خوردن ظاهر ترشی می گردد.
- برای تهیه سبزیجات ترشی، باید آن ها را بشویید و به مقدار کافی زمان دهید تا کاملا خشک شوند؛ سپس خرد کنید. اگر بعد از شستن، آب سبزی ها را به درستی نگیرید یا زمان کافی برای خشک شدن به آن ها ندهید، ممکن است باعث کپک زدن ترشی شوند.
- اضافه کردن سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و فلفل سیاه به ترشی بادمجان، به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. اما توصیه می کنیم برای عطر و طعم بهتر ترشی، این مواد را از دستور آن حذف نکنید. به علاوه، بهتر است از دانه این مواد به صورت آسیاب نشده بهره ببرید.
- اگر دوست دارید ترشی شما تند گردد، روی مواد ترشی 1 یا 2 عدد فلفل سبز تند بگذارید.
- در استفاده از سیر زیاده روی نکنید. (تقریبا به ازای هر کیلوگرم بادمجان، 400 گرم سیر ضروری است.) توجه داشته باشید که زیاد بودن سیر می تواند باعث تندی نامطبوع ترشی گردد.
- تهیه این ترشی با آب نمک هم امکان پذیر است و تقریبا به جای ترشی، طعمی شبیه به شور پیدا می نماید.
- اگر می پرسید که برای ترشی بادمجان چه سرکه ای استفاده کنیم؟ باید گفت که سرکه قرمز برترین انتخاب برای تهیه این ترشی خوشمزه خانگی محسوب می گردد و رنگ ترشی را خوشرنگ تر می نماید. در مجموع، به یاد داشته باشید که برای تهیه ترشی، استفاده از سرکه های مرغوب خانگی بر انواع صنعتی آن ها اولویت دارد.
- دلیل سفت شدن ترشی بادمجان شکم پر این است که بادمجان ها به مقدار کافی پخته نشده اند؛ پس دقت کنید که بادمجان ها به خوبی پخته و نرم شوند.
روش نگهداری ترشی بادمجان
حال که با روش ها و ایده های طرز تهیه ترشی بادمجان آشنا شدید، اکنون این سوال پیش می آید که این ترشی را چگونه نگهداری کنیم؟ ترشی بادمجان را در ظرفی شیشه ای بریزید و تا زمان آماده شدن ترشی، در جایی خشک و خنک و به دور از نور خورشید قرار دهید. از زمانی که درب ترشی را باز نموده و خوردن آن را شروع می کنید، ظرف ترشی باید داخل یخچال نگهداری گردد.
جلوگیری از خراب شدن ترشی بادمجان
کیک زدن یکی از مهم ترین دلایل خراب شدن ترشی بادمجان است. همانند دیگر انواع ترشی، این ترشی هم زمانی کپک می زند که سبزیجات ترشی آب داشته باشند. پس دقت کنید که سبزیجات خرد شده به طور کامل خشک شوند. بعلاوه اگر پس از باز کردن درب ظرف ترشی و خوردن آن، ظرف نگهداری از ترشی بیرون از یخچال باقی بماند، خراب می گردد.
ترشی بادمجان را بدون تردید تهیه کنید…
در این مطلب نحوه تهیه انواع ترشی بادمجان را به صورت کامل شرح دادیم. پیشنهاد می کنیم که حداقل یکی از این ترشی ها را تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید. با تهیه این ترشی ها می توانید از مهمانانتان خود هم پذیرایی نموده و سفره ناهار و شام مهمانی ها را رنگین تر کنید. راستی، اگر قصد تهیه این ترشی ها را داشتید، از سفارش آنلاین میوه خبرنگاران یاری بگیرید تا بادمجان را آنلاین سفارش داده و در مدت زمان کوتاهی درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول
ترشی بادمجان را با چه روش هایی می توان تهیه کرد؟
از روش های مختلف طرز تهیه ترشی بادمجان می توان به ترشی بادمجان فوری، بادمجان شکم پر، لیته بادمجان، با تمر هندی، دودی، بادمجان با رب انار، بادمجان تکه ای و… اشاره نمود.
چرا ترشی بادمجان کیک می زند؟
اگر سبزیجات مورد استفاده در ترشی بادمجان آب داشته باشند، ترشی کپک می زند. بعلاوه در هنگام مصرف ترشی بادمجان باید آن را در یخچال نگهداری کنید.
برای تهیه ترشی بادمجان، چگونه بادمجان ها را خرد کنیم؟
مقدار و شکل بادمجان ها برای درست کردن ترشی به سلیقه شما بستگی دارد. می توانید بادمجان ها را به صورت حلقه ای، تکه ای و… برش بزنید یا آن ها را درسته و بدون خرد کردن، داخل ظرف ترشی بریزید.
ترشی بادمجان
ترشی بادمجان یکی از پرطرفدار ترین ترشی های ایرانی است که از ترکیب بادمجان، سرکه سیب، سبزیجات معطر و ادویه ها تهیه می گردد و در کنار انواع غذا سرو می گردد.
Type: condiment
Cuisine: iranian
Recipe Yield: 1 servings
Calories: 49 calories per 100 gr
Preparation Time: PT16M
Cooking Time: PT34M
زمان کل: PT50M
Recipe Ingredients:
امتیازدهی ویرایشگر:
4.41
منبع: اسنپ فود