5 روش تهیه پودر نارگیل ارگانیک
به گزارش وبمستر وبلاگ، پودر نارگیل یکی از چاشنی های بسیار پرکاربرد در آشپزی و شیرینی پزی است. این پودر خوش طعم و خوش عطر معمولا برای تهیه شیرینی نارگیلی یا تزیین شیرینی ها و حلواها به کار می رود. هر چند پودر نارگیل را از سوپر مارکت ها، فروشگاه ها و شیرینی فروشی ها می توانید تهیه کنید اما به راحتی می توانید خودتان هم در خانه به سالم ترین روش و با به صرفه ترین قیمت می توانید تهیه کنید. روش های مختلفی برای طرز تهیه پودر نارگیل وجود دارد که در این مقاله از در به آنها می پردازیم. بعلاوه راه های اصولی نگهداری و درست کردن پودر نارگیل ارگانیک را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پودر نارگیل در یک نگاه
برای طرز تهیه پودر نارگیل پرچرب خانگی، پوست کنفی نارگیل را بگیرید. با جسم تیز، لکه های قهوه ای بالای نارگیل را سوراخ کنید. آب نارگیل را به وسیله سوراخ ها، خارج کنید. نارگیل را بشکنید و نارگیل را از پوسته چوبی آن خارج کنید. پوست تیره روی گوشت نارگیل را با پوست کن بگیرید.
گوشت نارگیل ها را بشویید و بعد از خشک شدن، آنها را با دستگاه غذاساز یا رنده، پوره کنید. پوره ها را در سینی بریزید و در آفتاب، فر، تابه، روی بخاری و حتی در دستگاه میوه خشک کن، خشک کنید. پودر نارگیل را به مدت 1 شبانه روز در محیط باز بگذارید تا کاملا رطوبت آن گرفته گردد و سپس در بطری تمیز و خشک یا پاکت زیپ کیپ بریزید و در جای خنک و دور از تابش آفتاب، نگهداری کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه پودر نارگیل ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه پودر نارگیل ارگانیک
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
نارگیل | 1 عدد |
سینی روحی یا سینی فر | برای خشک کردن پودر نارگیل |
پاکت زیپ کیپ یا بطری شیشه ای | برای نگهداری از پودر نارگیل |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای خشک شدن پودر نارگیل: 2 تا 3 روز
مراحل طرز تهیه پودر نارگیل خانگی پر چرب (روش اول)
درست کردن پودر نارگیل در خانه مثل بسیار ساده است. در ادامه مرحله به مرحله تهیه پودر نارگیل پرچرب را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: آب نارگیل را خارج کنید
در ابتدا برای درست کردن پودر نارگیل در خانه، لایه کنفی یا رشته های چوبی روی نارگیل را جدا کنید. نارگیل را بشویید. در قسمت بالای نارگیل، 3 لکه تیره وجود دارد. یک چاقو یا جسم نوک تیز، در این لکه ها فرو کنید تا نارگیل سوراخ گردد. سپس آب نارگیل را در یک لیوان یا کاسه بریزید.
مرحله دوم: نارگیل را پوست بگیرید
بعد از گرفتن آب نارگیل، نارگیل را روی یک سطح سفت مثل سنگ قرار دهید. با چکش یا سنگ، روی نارگیل بزنید تا شکسته گردد. سپس پوست چوبی روی نارگیل را جدا کنید. تکه های نارگیل ها را بشویید و در یک سینی بگذارید. اجازه دهید نارگیل ها آب اضافی شان خشک گردد. می توانید از دستمال حوله ای هم برای خشک کردن نارگیل ها هم بهره ببرید
مرحله سوم: نارگیل را رنده یا پوره کنید
در این مرحله از طرز تهیه پودر نارگیل، با پوست کن یا چاقو، پوست قهوه ای و ضخیم روی مغز نارگیل را بگیرید تا فقط قسمت سفید نارگیل باقی بماند. اگر غذاساز در دسترس دارید، تکه های نارگیل را خرد کنید و در غذاساز بریزید و نارگیل ها را کاملا پوره کنید. می توانید از رنده ریز یا درشت هم برای رنده کردن نارگیل بهره ببرید.
مرحله چهارم: پوره های نارگیل را در سینی بریزید
بعد از رنده یا پوره کردن نارگیل، پوره ها را در یک سینی روحی یا سینی فر بریزید و کف سینی پخش کنید، طوری که ضخامت آنها کم باشد یا خیلی روی هم قرار نگیرند. سینی را در محیط باز بگذارید، جایی که نور غیرمستقیم خورشید، به آنها بتابد. اجازه دهید نارگیل ها خشک شوند. هر چند ساعت یک بار، پوره ها را با قاشق هم بزنید تا همه پودرها، به صورت یکنواخت، خشک شوند.
مرحله پنجم: پودر نارگیل را نگهداری کنید
وقتی کاملا از خشک و ترد شده نارگیل ها مطمئن شدید، پودر نارگیل را در پاکت زیپ کیپ یا بطری تمیز، خشک و استریل بریزید و در جای خشک و خنک مثل درب یخچال قرار دهید.
طرز تهیه پودر نارگیل در تابه (روش دوم)
برای تهیه پودر نارگیل به یاری حرارت گاز، نارگیل را پوست بگیرید. آب آن را جدا کنید. نارگیل را بشکنید و بشویید. سپس پوست قهوه ای روی نارگیل را با چاقو جدا کنید. گوشت سفید نارگیل را رنده یا پوره کنید. سپس پوره نارگیل را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
مدام نارگیل ها را در تابه هم بزنید و تفت دهید تا آب اضافی آنها بخار گردد. نارگیل ها به خوبی در این حالت خشک می شوند و حالت پودری می گیرند. پودر نارگیل را برای چند ساعت یا یک شبانه روز در دمای محیط نگه دارید و بعد آن را ذخیره کنید.
دستور تهیه پودر نارگیل در فر (روش سوم)
برای اینکه پودر نارگیل را در زمان کمتری آماده کنید، می توانید از گرمای فر بهره ببرید. مانند روش بالا، نارگیل را پوست بگیرید، آب آن را جدا کنید. نارگیل را پوره یا رنده کنید و در سینی فر بریزید. سینی را در فر با کمترین دما بگذارید. کمی لای درب فر را باز بگذارید و هر 10 دقیقه یک بار، نارگیل ها را هم بزنید تا همه نارگیل ها خشک شوند.
سپس برای چند ساعت دیگر، پودر نارگیل را در محیط آشپزخانه بگذارید تا از خشک شدن کامل پودرها، مطمئن شوید. در آخر پودر نارگیل را در پاکت زیپ کیپ یا بطری تمیز شیشه ای، ذخیره و در یخچال نگهداری کنید.
روش تهیه پودر نارگیل روی بخاری یا شوفاژ (روش چهارم)
اگر در فصل پاییز و زمستان هستید، می توانید نارگیل را به روش های بالا، پوست بگیرید، آب آنها را جدا نموده و پودر یا پوره کنید. سپس پوره نارگیل را در یک سینی بگذارید و سینی را روی حرارت ملایم بخاری یا شوفاژ بگذارید مثل روی بخاری یا شوفاژ.
هر چند ساعت یک بار، پودرهای نارگیل را هم بزنید تا نپزند. وقتی پودر نارگیل خشک شد، آن را برای یک شبانه روز در دمای محیط بگذارید تا کاملا رطوبتشان گرفته گردد. پودر نارگیل را در بطری تمیز، خشک و در جای خنک و به دور از تابش نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید.
طرز تهیه پودر نارگیل با نارگیل خشک (روش پنجم)
درست کردن پودر نارگیل با نارگیل خشک، بسیار ساده است. در این روش، باید نارگیل ها را پوست بگیرید. آب آن را جدا کنید. نارگیل ها را بعد از شستن، به صورت ورقه ای خرد کنید و در آفتاب یا در سینی فر خشک کنید تا کاملا ترد و شکننده گردد.
بعد از خشک شدن کامل نارگیل ها، آنها را در دستگاه غذاساز بریزید و پودر کنید. این پودر را استفاده نموده یا در جای خشک و خنک، نگهداری کنید.
ضمناً شما می توانید باکیفیت را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
نکات مهم طرز تهیه پودر نارگیل پر چرب
- برای طرز تهیه پودر نارگیل در دستگاه میوه خشک کن مثل درست کردن میوه خشک در این دستگاه، کف دستگاه را با کاغذ پخت یا کاغذ روغنی بگذارید و پوره نارگیل را روی آن بریزید. سپس دستگاه را روی دمای مناسب تنظیم کنید تا پودر نارگیل خشک گردد.
- برای تهیه شیر نارگیل، قبل از اینکه نارگیل را خشک کنید، به نارگیل های پوره یا رنده شده، اندازهی آب گرم اضافه کنید و هم بزنید تا عصاره نارگیل ها گرفته گردد. سپس عصاره و پودر نارگیل را در یک پارچه تمیز نخی یا توری بریزید و آنها را بفشارید. بعد تفاله به جای مانده نارگیل را به روش دلخواه خشک کنید.
- اگر می خواهید پودر نارگیل پرچرب داشته باشید، شیر نارگیل از آن نگیرید تا پودر نارگیل، طعم قوی تری داشته باشد.
- اگر پودر نارگیل کاملا خشک باشد، می توانید به جای یخچال، آن را در دمای محیط هم نگهداری کنید.
- برای طرز تهیه پودر نارگیل رنگی، به پودر نارگیل، اندازهی رنگ خوراکی دلخواه اضافه کنید.
- اگر پودر نارگیل را با حرارت فر یا در تابه، درست می کنید، مراقب باشید که دما نباید زیاد باشد. حرارت ملایم و مداوم، هم طعم و هم رنگ سفید نارگیل را حفظ می نماید. در صورت بالا بودن حرارت، هم پودر نارگیل قهوه ای می گردد و هم بافت سفت و خشکی می گیرد.
- برای طرز تهیه پودر نارگیل در آفتاب، پودرها را در مجاورت نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. چون باعث می گردد مزه پودر نارگیل تغییر کند.
- در صورت نگهداری صحیح از پودر نارگیل، این پودر تا 6 ماه بدون تغییر طعم، قابل استفاده است. البته از روش فریز کردن پودر نارگیل هم می توانید بهره ببرید که در این صورت، عمر پودر نارگیل به یک سال هم می رسد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شده پودر نارگیل
چرا پودر نارگیل کپک می زند؟
علت کپک زدن پودر نارگیل، نگهداری نادرست از آن است. اگر پودر نارگیل، هنوز رطوبت داشته باشد و آن را در جای گرم نگهداری کنید، کپک می زند.
پودر نارگیل چند روزه خشک می گردد؟
بسته به نوع خشک کردن پودر نارگیل و حجم نارگیل، زمان خشک کردن پودر نارگیل بین چند ساعت تا چند روز متغیر است.
تفاوت پودر نارگیل چرب و غیر چرب چیست؟
پودر نارگیل چرب، بافت نرم تر و لطیف تری دارد و بعد از خشک شدن، کمی حالت چسبندگی به خود می گیرد. اما پودر نارگیل خشک، بافت سبک تر و تردتری دارد و به هم نمی چسبد. پودر نارگیل کم چرب یا بدون چربی، در صورتی که آن را لمس کنید، حالت روغنی و چرب ندارد و رنگ آن مات است.
منبع: افق کوروش